Надання Німеччиною танків для України є питанням часу - Данілов

Надання Німеччиною танків для України є питанням часу - Данілов

Укрінформ
Ця війна є світоглядною, міжнародні партнери поступово це розуміють й допомагають Україні.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

"Якщо Шольц хоче, щоб німці воювали під Берліном, під Штутгартом на німецьких танках із росіянами, то вони і далі можуть продовжувати таку гру, проводити соцдослідження, чи потрібно нам давати танки, чи не потрібно», - наголосив Данілов, додавши, що ця війна є світоглядною.

Читайте також: Німецький танк Leopard 2A4: одна з двох "ікон" танкобудування

Секретар РНБО також вважає, що західні партнери поступово змінюють свою точку зору щодо постачання Україні сучасного озброєння і, зокрема, танки Leopard Україна зрештою отримає.

"Виклики для Європи величезні, й ті країни, які це розуміють, допомагають нам на 150%. Ті країни, які починають потихеньку прозрівати, що цим потрібно займатися, так само почали цей рух. Я дякую німцям і французам, що вони змінили свою точку зору і на сьогодні допомога іде, вона збільшується. Питання танків – це питання часу. Вони обов’язково будуть", – додав Данілов.

Читайте також: ППО, зенітні установки, бронетехніка і снаряди: Кулеба назвав найбільш невідкладні потреби ЗСУ

Він також зауважив, що найбільше Західний світ турбує питання, що робити з росією. Вони лякаються росії, в якої є ядерна зброя і яка стала монополістом на пострадянському просторі. Якщо б не було такої монополізації, яку Захід дозволив у 90-ті роки, світ був би іншим, підкреслив Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні представниця пресслужби федерального уряду Крістіне Гоффманн заявила, що Німеччина продовжує переговори із Вашингтоном та іншими партнерами щодо постачання танків Україні, але рішення щодо передачі своїх «Леопардів» поки що не ухвалила.

Фото: Bundeswehr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-