У розвідці заявили, що рф виготовляє за місяць до 20 «Калібрів» та близько 30 ракет Х-101

У розвідці заявили, що рф виготовляє за місяць до 20 «Калібрів» та близько 30 ракет Х-101

Укрінформ
У російській федерації за місяць виробляють 15-20 балістичних ракет "Калібр" та близько 30 ракет Х-101.

Про це в інтерв'ю виданню "РБК–Україна" повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, передає Укрінформ.

«За нашими оцінками, вони (рф - ред.) зараз можуть виготовляти приблизно 30 одиниць Х-101 за місяць. Якщо говорити про "Калібри", то ми вважаємо, 15-20 штук на місяць», - сказав Скібіцький.

За його словами, росіяни також мають старі ракети Х-22, яких залишилось орієнтовно 160 одиниць.

Водночас Скібіцький підтвердив, що рф уже "залізла" у стратегічний запас ракет.

Читайте також: Кораблі рф у Чорному морі свідчать про підготовку до можливих ракетних ударів – Гуменюк

«Загалом за нормативними документами від усього запасу ракет стратегічний запас має становити 30%. Але вони цей резерв уже пройшли з усіх видів ракет: з "Іскандерів", з "Калібрів", з Х-101, з Х-555. Тобто в них уже запасів менше ніж 30%. Це свідчить про те, що реально для них є проблемним питанням поповнення своїх запасів», - зазначив представник розвідки.

Він зауважив, що в армії рф залишилось небагато реактивних гіперзвукових ракет «Кинджал», їх використовують досить заощадливо.

«"Кинджалів" у них не так уже й багато. Якщо розстріляють і їх, тоді просто не буде чим лякати світ. "Кинджали" вони зараз використовують для демонстрації та залякування, що в них є таке озброєння, яке ніхто не зможе збити. Відповідно, цим вони підтримують напругу щодо можливості застосування цієї зброї не тільки проти нас, а й проти інших європейських країн», - зазначив Скібіцький.

Читайте також: Із вересня ППО збила понад 420 російських ракет і 430 дронів-камікадзе - Ігнат

Щодо тактики ворога, він висловив думку, що загарбники намагатимуться застосувати нові підходи. «Якщо їм не вистачить ракет на масовий наліт, то будуть комбінувати і високоточні ракети, і Х-22, і С-300 – особливо в прифронтових районах, - і дрони-камікадзе. Ви ж бачите, як два дні поспіль росіяни їх активно використовували. Зараз вони готують ракети для наступного масованого удару.Тобто, вони будуть комбінувати засоби, щоби підтримувати темп завдання ударів по наших цивільних інфраструктурних об'єктах», - зазначив Скібіцький.

Як повідомлялося, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що під час останньої масованої атаки дронів на новорічні свята протиповітряна оборона знищила 84 дрони, тобто 100% запущених росією. Загалом же з вересня 2022 року Сили оборони знищили майже пів тисячі ворожих дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-