Із вересня ППО збила понад 420 російських ракет і 430 дронів-камікадзе - Ігнат

Із вересня ППО збила понад 420 російських ракет і 430 дронів-камікадзе - Ігнат

Укрінформ
Українська ППО з вересня збила понад 420 ракет та 430 дронів-камікадзе.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Всі взяли дату 10 жовтня від першого масованого ракетного обстрілу за початок відліку атак на енергетичну інфраструктуру. Але ж насправді вдарили по Харківській ТЕЦ ще 11 вересня, тоді вони почали нападати на нашу критичну інфраструктуру. З цього часу вже приблизно вже більш як 420 ракет і 430 дронів-камікадзе були збиті протиповітряною обороною, атакувала, звісно, більша кількість", - повідомив Ігнат.

Він також відзначив, що ворог уже використав значну кількість ракет, у росіян залишається велика кількість носіїв, які передислокували вглиб території після вибухів на аеродромі в Енгельсі.

Читайте також: Данілов: Ми пройшли половину шляху до перемоги

"Власне, передислокувались зараз вони на інші аеродроми, розосередились ті аеродроми, які можуть приймати стратегічну авіацію Ту-96 і Ту-160, їх не так багато в росії, тому туди вони трошки розосередили», - зазначив речник.

Ігнат додав, що росіяни мають список цілей по території України, тож вони будуть продовжувати атаки, виходячи зі своїх можливостей.

Як повідомлялося, у ніч проти 26 грудня на стратегічному військовому аеродромі в російському Енгельсі пролунали вибухи.

Читайте також: ЗСУ за добу вразили сім районів зосередження живої сили й техніки ворога

Саме з цього аеродрому здійснюються всі масовані ракетні атаки росіян на Україну. Тут базується російська стратегічна авіація – бомбардувальники Ту-95 та Ту-160. Міноборони росії підтвердило загибель трьох військовослужбовців під час вибухів на військовому аеродромі «Енгельс» у Саратовській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-