Кораблі рф у Чорному морі свідчать про підготовку до можливих ракетних ударів – Гуменюк

Кораблі рф у Чорному морі свідчать про підготовку до можливих ракетних ударів – Гуменюк

Укрінформ
Перебування корабельного угруповання у Чорному морі може означати продовження розвідки та збір інформації для підготовки до можливих ракетних ударів.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Оперативна ситуація досить стабільна на даний момент, але це не має заспокоювати, тому що пам’ятаємо: гібридна війна триває, і це розхитування інформаційного простору в тому числі. Також тривають бойові дії - це безпосередньо розвиток бойових дій на лінії фронту. І, знову таки, в Чорному морі перебування корабельного угруповання означає, що продовжується і повітряна розвідка, і збір (даних щодо) обстановки, і підготовка до можливих ракетних ударів. Тому що (ворожі) ракетоносії споряджені, підготовлені, а те, що вони час від часу заходять у пункти базування, може говорити про реагування на погоду, тому що штормова ситуація досить мінлива», - сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що кораблі можуть виходити на бойові курси за 2-3 години, тож слід бути готовими та оцінювати такі дії в комплексі з активністю ворожої авіації.

Гуменюк також не виключила, що анонсування ракетних обстрілів, цілком імовірно, має на меті додаткове нагнітання психологічної обстановки і тиску на населення, але ймовірна підготовка до масованих обстрілів, тому люди мають бути готовими..

Речниця ОК також зазначила, що активізується не тільки загроза з боку ворожої авіації та з моря, а й наземна зброя ворога.

«Ми чесно і відверто повідомляємо, скільки ракет виносить ракетоносій на службу, ми говоримо про те, що треба бути готовими до масованої ракетної атаки, тому що це один із засобів виснаження нашої ППО», - зазначила Гуменюк.

Вона також підтвердила, що загарбники наразі не використовують іранські безпілотники, а застосовують російські «ланцети». За словами Гуменюк, це може свідчити як про те, що закінчилися запаси, так і про зміну тактики, а також на їх застосування впливають і погодні умови. Наразі вивчаються нюанси маневрів в умовах мінливої погоди.

Крім того, зазначила Гуменюк, відсутність іранських дронів може бути пов’язана, зокрема, з інцидентом з іранськими інструкторами, що готували російських операторів.

Читайте також: У Чорному морі знову з'явився російський ракетоносій

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Ісламської Республіки Хосейн Амір Абдоллахіян заявив, що Іран постачав безпілотники до росії, але зробив це ще до початку вторгнення росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-