Зимові місяці будуть важкими, але Україна має перевагу – СтратКом

Зимові місяці будуть важкими, але Україна має перевагу – СтратКом

Укрінформ
Зимові місяці будуть надзвичайно важкими з військової точки зору для обох сторін, однак Україна має дві суттєві переваги – фактор захисту рідної землі від окупантів та дієва підтримка з боку міжнародної спільноти.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у відповіді Управління стратегічних комунікацій Апарату головнокомандувача Збройних сил України на запит арабського видання Asharq News.

"Кліматичні умови впливають на темп бойових дій, при чому впливають на обидві сторони, і у виграші завжди залишається та сторона, яка більш готова діяти саме в цих кліматичних умовах. Можна відразу сказати, що зимові місяці будуть надзвичайно важкими з військової точки зору", - наголосили в СтратКомі.

Читайте також: Переговорів про Україну без України бути не може – Австрія

Було вказано на те, що до високої динаміки вогневих ударів додаються низькі температури, обмежена тривалість світлового дня, необхідність створення належних умов перебування особового складу військ, підвищене навантаження на медичні служби та підрозділи, характерне для такої пори року тощо.

"Сукупність цих чинників дійсно зменшує темп активних наступальних дій, але Україна має дві суттєві переваги: те, що ми захищаємо свою рідну землю від окупантів, тобто воюємо на своїй території при повній підтримці нашого населення, і реальна та дієва підтримка з боку міжнародної спільноти", - заявили у СтратКомі.

Читайте також: Маасікас: Перемога росії означатиме знищення основи світового ладу

Очікується, що ворог продовжить завдавати ракетних ударів по території України, зокрема по об’єктах цивільної інфраструктури. І хоча успіх російських окупаційних військ на полі бою є малоймовірним, однак "вони можуть продовжувати наступальні дії на виконання наказів свого воєнно-політичного керівництва, яке не рахується з втратами і, часто, не визнає реалій, які склалися".

Також було наголошено на тому, що, розв’язавши агресію проти України, росія продовжує поглиблювати регіональну нестабільність в Європі, яка, своєю чергою, має негативні наслідки для безпекової архітектури, що склалася у світі після Другої світової війни, розпаду Радянського Союзу та низки регіональних конфліктів в азійському регіоні та на Близькому Сході.

Читайте також: Королева Данії у новорічному привітанні звернулася до українців і побажала миру

Коментуючи можливість мирних переговорів, у СтратКомі ЗСУ зазначили, що у відповідь на всі міжнародні ініціативи щодо припинення конфлікту і повернення за стіл переговорів Україна чітко заявляє про свою готовість до перемовин. Однак мова йде лише ті переговори, "які насправді припинять війну і дадуть гарантії безпеки".

"Це – ключова умова, яка офіційно запропонована міжнародній спільноті, зокрема і країні-агресору Президентом України Володимиром Зеленським у вигляді програми з 10-ти кроків. До таких перемовин ми готові. Щодо спроби взяти паузу в війні для того, щоб накопичити ресурси, підготувати мобілізовані резерви і потім відновити агресію, то ми не вважаємо це пропозицією щодо закінчення війни і, відповідно, для України це є неприйнятним", - йдеться у відповіді Управління стратегічних комунікацій Апарату головнокомандувача ЗСУ.

Було підкреслено, що існує лише один сценарій подальшого розвитку війни – "повне звільнення території України".

Читайте також: рф не демонструє ознак зміни своїх намірів та готова продовжувати війну - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, раніше у британській розвідці повідомили, що зима змінить умови конфлікту як для російських, так і для українських сил. Зміни світлового дня, температури та погоди створять унікальні випробування для воїнів.

Водночас було вказано, що ці погодні умови взимку вплинуть на і без того низький моральний дух російських військових та створюватимуть проблеми з обслуговуванням обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-