Маасікас: Перемога росії означатиме знищення основи світового ладу

Маасікас: Перемога росії означатиме знищення основи світового ладу

Укрінформ
Дозволити росії перемогти означало б дозволити їй знищити саму основу світового ладу, заснованого на міжнародних правилах.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас.

На його переконання, війна має закінчитися перемогою України, й окреслити цю перемогу мають українці.

"Ми всі бачили, як Україні вдалося знищити значну частку російських військових ресурсів протягом 2022 року по всій Україні. Ми бачимо, наскільки українці згуртовані у рішучості захищати свою свободу та країну", - підкреслив посол.

Як нагадав Маасікас, згідно з опитуванням, проведеним наприкінці жовтня 2022 року Київським міжнародним інститутом соціології, лише 10% українців обрали б піти на поступки росії, щоб припинити варварські атаки на міста, а 86% висловилися за те, щоб продовжувати здобувати перемогу на полі бою.

Тому, наголосив він, "Україна вирішує вести переговори на полі бою, аж доти, доки росія не буде вимушена вивести свої війська з суверенної території України. ЄС поважає та підтримує той факт, що саме українці мають визначити умови для закінчення війни".

За словами голови Представництва ЄС, "дозволити росії перемогти означало б дозволити їй знищити основи наших демократій і саму основу світового ладу, заснованого на міжнародних правилах. Тому наша робота полягає в тому, щоб продовжувати підтримувати Україну у військовому вимірі, щоб забезпечити вам найкраще становище, а також допомогти вам перемогти у цій війні".

Читайте також: Навчання військовослужбовців ЗСУ в країнах ЄС вже розпочалося – Маасікас

Як повідомляв Укрінформ, Маасікас заявляє, що економіка росії унаслідок санкцій Європейського Союзу суттєво постраждала і втрачає здатність до модернізації, що обмежує політичні й економічні можливості кремля, і вплив запроваджених обмежень посилюватиметься.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-