Сили оборони Києва тренуються захищати північний кордон

Сили оборони Києва тренуються захищати північний кордон

Відео
Укрінформ
Військовослужбовці Окремої президентської бригади імені Богдана Хмельницького в межах підготовки до захисту північного кордону відпрацювали низку вправ.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство оборони України повідомило в Телеграмі.

"Сили оборони Києва готуються до захисту північного кордону. Воїни Окремої президентської бригади ім. Богдана Хмельницького відпрацювали форсування водної перешкоди, взяття під контроль протилежного берега, переправу самохідної гаубиці та нанесення артилерійського ураження", — ідеться в повідомленні.

Відео: Офіційний Telegram-канал Держприкордонслужби України - https://t.me/DPSUkr/8541

У Міноборони додали, що навчання відбувалися в умовах імітації реальних бойових дій: обстріли та вибухи, швидка зміна обстановки тощо.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонниками зафіксоване нагнітання ситуації з боку росії та білорусі, зокрема шляхом створення спільного угруповання військ.

У Генштабі ЗСУ не виключають, що росіяни знову спробують вдатися до наступу на Київ з білорусі – через Чорнобильську зону або Чернігівську область.

Читайте також: На півдні морпіхи тренувались бити загарбників на турецьких бронеавтомобілях Kirpi

20 грудня координатор Ради національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати не спостерігають ознак прямої участі збройних сил республіки білорусь у бойових діях на території України, однак вважають, що білоруський режим забезпечує росії безпосередню допомогу у війні.

В Інституті вивчення війни (ISW) також вважають, що участь білорусі у війні проти України лишається малоймовірною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-