США не бачать ознак прямого втягування білоруських сил у війну в Україні – Білий дім

США не бачать ознак прямого втягування білоруських сил у війну в Україні – Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати не спостерігають ознак прямої участі збройних сил білорусі у бойових діях на території України, однак вважають, що білоруський режим забезпечує безпосередню допомогу росії у її жорстокій війні проти нашої держави.

Про це заявив у вівторок під час телефонного пресбрифінгу координатор Ради нацбезпеки при Білому домі Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не бачили, щоб білоруські війська були фактично втягнуті в конфлікт, і так залишається по сьогодні», - зазначив представник Білого дому.

Однак, підкреслив він, хоча військові рб і не брали безпосередню участь у російському вторгненні, білоруська влада надала пряму допомогу росії для її вторгнення в Україну.

Читайте також: На початку вторгнення в Україну у складі російських ДРГ були білоруси - Безсмертний

«білорусь допомогла росії розв’язати війну в Україні – вони на самому початку дозволили російським військам розміщуватися та розгортатися на білоруській території, створивши можливість для дій (сил рф – ред.) за межами білорусі», - зауважив Кірбі.

Крім того, за його словами, режим у мінську надав свій повітряний простір для авіаційних і ракетних ударів.

Читайте також: рф використовує до шести аеродромів білорусі для атак по Україні — Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, моніторингова група «Беларускі Гаюн» зафіксувала перекидання на південь білорусі російської техніки, привезеної на полігони. Раніше на території рб була помічена колона з 18 медичних автобусів ПАЗ-3205 російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-