Для перемоги України у війні Захід має зосередитися на трьох ключових сферах – посол Литви

Для перемоги України у війні Захід має зосередитися на трьох ключових сферах – посол Литви

Укрінформ
Західні партнери для забезпечення перемоги України у війні з росією мають зосередитися на трьох ключових сферах – виробництві озброєнь, фінансовій підтримці і дотриманні санкційного режиму.

Таку думку висловив посол Литви в Україні Вальдемарас Сарапінас в опитуванні Укрінформу «300 днів війни очима зарубіжних друзів».

«На мій погляд, шлях до перемоги полягає у єдності зусиль України та її західних союзників. Зокрема, нам потрібно зосередитися на трьох ключових сферах. По-перше, ми повинні переконатися, що українські військові мають засоби, щоб вибити російські сили з України. Оскільки за перший рік війни запаси на Заході суттєво скоротилися, нашій військовій промисловості доведеться прискорити виробництво озброєнь і боєприпасів для України», - зазначив дипломат.

Він додав, що також знадобляться додаткові приміщення для обслуговування техніки, яка вже була надана ЗСУ.

«По-друге, країни Заходу повинні будуть продовжувати надавати Україні фінансову допомогу для нормального функціонування держави в умовах повномасштабної війни. Це немалі суми, але їх не можна порівняти з витратами українців у боротьбі з російським агресором», - акцентував посол Литви.

Читайте також: Президент: Ключове завдання - щоб світова підтримка України наступного року зросла

Третьою ключовою сферою Сарапінас назвав необхідність приділити особливу увагу виконанню санкцій, запроваджених ЄС проти росії та білорусі. «Ми знаємо, що росія активно працює над отриманням доступу до критичних компонентів на Заході», - зауважив він.

Як повідомлялося,Польща і Литва пропонують, щоб запроваджені санкції проти росії переглядалися кожні 12 місяців, а не шість, як тепер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-