росія готується до тривалої війни в Україні та нових наступів – Столтенберг

росія готується до тривалої війни в Україні та нових наступів – Столтенберг

Укрінформ
Керівництво рф готується до тривалої війни в Україні, тож усі країни-члени НАТО, які підтримують Київ, повинні надалі надавати зброю ЗСУ, допоки путін не зрозуміє, що не здатний перемогти на полі бою.

Про це сказав в інтерв’ю агентству AFP генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг, передає Укрінформ.

«Ми не повинні недооцінювати рф, росія планує тривалу війну», - зауважив глава Альянсу.

За його словами, наразі не видно ознак, щоби путін відмовився від своєї мети отримати контроль над Україною.

Читайте також: Столтенберг застерігає від заморожування війни в Україні

«Ми бачимо, що вони (росіяни – ред.) мобілізують більше сил, вони також готові понести багато втрат, вони намагаються отримати більше зброї та боєприпасів», - додав Столтенберг.

У цьому контексті він висловив переконання, що путін готовий продовжувати війну з новими наступальними операціями.

Союзники по НАТО на чолі зі США надіслали в Україну зброю на мільярди доларів, і це допомогло Києві змінити свої позиції у бойових діях, зазначається в публікації.

«Скоріше за все, ця війна закінчиться за столом переговорів, як і більшість воєн», - сказав Столтенберг. Водночас, він підкреслив, що будь-яке рішення має забезпечити «перевагу України як суверенної, незалежної нації». Найшвидший спосіб досягти цього – підтримати Україну зброєю, «щоби путін розумів, що він не може перемогти на полі бою та мусить сісти й вести переговори сумлінно».

Читайте також: Глава МЗС Нідерландів та генсек НАТО обговорили збільшення поставок зброї Україні

Столтенберг також підтвердив, що зараз ведуться дискусії про поставки систем Patriot в Україну, які посилять здатність протиповітряної оборони України.

«Ми ведемо діалог між союзниками щодо додаткових систем, але стає все більш важливим переконатися, що всі системи, які поставляються, є функціональними», - додав він.

Крім того, глава альянсу повідомив, що країни-члени НАТО нарощують виробництво боєприпасів, щоби поповнити власні запаси, з яких постачалася допомога Україні. У короткостроковій перспективі це означає збільшення кількості робочих змін на заводах, а з часом – розширення закупок із сигналом довгострокового попиту для виробників.

Столтенберг назвав нинішню війну «найнебезпечнішою кризою» для безпеки в Європі з часів Другої світової війни.

«Це ключовий момент для безпеки», - додав він.

Читайте також: США після нової масованої атаки рф пообіцяли Україні додаткові засоби ППО

Як повідомляв Укрінформ, США як один з основних донорів оборонного озброєння для України серед країн Північноатлантичного альянсу, а також у так званому форматі «Рамштайн» прискорили процес укладання контрактів на постачання озброєнь для власного й українського арсеналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-