США після нової масованої атаки рф пообіцяли Україні додаткові засоби ППО

США після нової масованої атаки рф пообіцяли Україні додаткові засоби ППО

Укрінформ
Адміністрація президента США Джо Байдена засудила останній масований ракетний удар рф по Україні, націлений переважно на цивільну інфраструктуру, та пообіцяла, що в новому пакеті допомоги для ЗСУ будуть засоби протиповітряної оборони.

Про це повідомляє в п’ятницю CNN із посиланням на координатора Ради нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі, передає Укрінформ.

Кірбі заявив, що росія «знову намагається вселити страх в серця українського народу й ускладнити йому життя з огляду на те, що настала зима». Він висловив засудження дій рф, підкресливши, що ракети вразили «переважно цивільну інфраструктуру».

Представник адміністрації зауважив, що Сполучені Штати готують новий пакет допомоги Україні у сфері безпеки, додавши, що в ньому будуть засоби протиповітряної оборони. Він підкреслив, що США перебувають у постійному контакті з українською стороною, щоби визначити актуальні потреби для країни.

Читайте також: Україна розцінює нову масовану атаку рф як чергову спробу геноциду - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, зранку 16 грудня росія знову завдала ракетного удару по українській інфраструктурі. У кількох містах немає світла й води. Сили протиповітряної оборони України збили 60 ракет із 76.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-