Україна розцінює нову масовану атаку рф як чергову спробу геноциду - Шмигаль

Україна розцінює нову масовану атаку рф як чергову спробу геноциду - Шмигаль

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розцінює ранкову ракетну атаку росії як чергову спробу вчинити геноцид українського народу.

Про це він заявив на засіданні уряду у п'ятницю, передає Укрінформ.

"Сьогодні російські терористи вже вдев’яте обстріляли об’єкти нашої енергетичної інфраструктури. Ми розцінюємо цю терористичну діяльність російського керівництва як чергову спробу вчинити геноцид українського народу", - сказав Шмигаль.

За його словами, українські сили ППО як завжди були на висоті та не дали ворогу занурити країну у темряву. "Збито 60 із 76 ракет. Дякуємо за це захисникам українського неба", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Водночас Шмигаль наголосив, що українським оборонцям потрібно більше зброї, а енергетикам необхідно більше обладнання, адже знову є пошкоджені енергетичні об’єкти: високовольтні підстанції та генерація.

"Знову спостерігається серйозний дефіцит потужностей в енергосистемі. І наразі практично по всій країні застосовуються екстрені відключення", - сказав він.

Читайте також: У Повітряних Силах розповіли про особливість сьогоднішньої ракетної атаки рф

Як повідомлялося, у п’ятницю, 16 грудня, росія здійснила новий масований обстріл України. Через пошкодження енергооб'єктів введено екстрені аварійні відключення електроенергії по всій країні.

Мер Києва Віталій Кличко підтвердив вибухи у Деснянському, Дніпровському та Голосіївському районах столиці. Харків повністю знеструмлено внаслідок атаки, у Кривому Розі ракета влучила у житловий будинок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-