росія в рази скоротила вильоти тактичної авіації - розвідка Британії назвала причини

росія в рази скоротила вильоти тактичної авіації - розвідка Британії назвала причини

Укрінформ
За останні місяці кількість бойових вильотів російської тактичної авіації над Україною значно скоротилася через високу загрозу з боку української ППО та погіршення погодних умов.

Про це йдеться у зведенні, опублікованому в понеділок Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Як зазначається, зараз російські літаки, ймовірно, виконують десятки вильотів на день, порівняно з показником до 300 вильотів на день у березні.

Наразі росія втратила понад 60 літаків на війні в Україні, ймовірно, включаючи додаткові винищувачі-бомбардувальники Су-24М FENCER і штурмовики Су-25 FROGFOOT минулого тижня.

Читайте також: Дефіцит боєприпасів і проблеми з логістикою обмежують наступальний потенціал рф - розвідка Британії

«Зменшення кількості вильотів, ймовірно, є наслідком тривалої високої загрози з боку української ППО, обмеження кількості годин польоту російських літаків та погіршення погодних умов», - йдеться у зведенні.

Оскільки російська тактика наземних атак значною мірою залежить від візуальної ідентифікації та некерованих боєприпасів, російські ВПС, ймовірно, продовжуватимуть низькі темпи наземних ударів через погану зимову погоду.

Читайте також: Ефективність стратегії рф щодо ударів по інфраструктурі України знизилася – розвідка Британії

Як повідомлялося, раніше британська розвідка заявляла, що оскільки росія в найближчі кілька місяців навряд чи досягне серйозних успіхів на полі бою, кремлю дедалі складніше буде підтримувати навіть мовчазне схвалення росіянами війни проти України.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-