Ефективність стратегії рф щодо ударів по інфраструктурі України знизилася – розвідка Британії

Ефективність стратегії рф щодо ударів по інфраструктурі України знизилася – розвідка Британії

Укрінформ
Ефективність стратегії росії щодо ударів по критичній інфраструктурі України знизилася, оскільки москва вже витратила значну частину своїх придатних ракет проти тактичних цілей.

Про це з посиланням на розвідку повідомляє у четвер Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Починаючи з жовтня, росія неодноразово атакувала розподільчу мережу України, насамперед крилатими ракетами. Ймовірно, це перший приклад спроби росії реалізувати концепцію стратегічної операції зі знищення критично важливих цілей (SODCIT), яка є ключовим компонентом військової доктрини, яку вона прийняла в останні роки, йдеться у зведенні.

Читайте також: рф в Україні відмовилася від концепції батальйонних тактичних груп - розвідка Британії

Як зазначається, дана концепція передбачала використання ракет дальнього радіуса дії для завдання ударів по критично важливих об'єктах національної інфраструктури ворожої держави, а не по її збройних силах, з метою деморалізації населення і, зрештою, примушення керівництва держави до капітуляції.

Удари росії продовжують спричиняти дефіцит електроенергії, що призводить до невибіркових, широкомасштабних гуманітарних страждань по всій Україні, йдеться у дописі.

«Однак ефективність цієї стратегії, ймовірно, знизилася, оскільки росія вже витратила значну частину своїх придатних ракет проти тактичних цілей. Крім того, оскільки Україна успішно мобілізувалася протягом дев’яти місяців, матеріальний і психологічний ефект від SODCIT є ймовірно меншим, ніж якби він був розгорнутий на початковому етапі війни», - констатує розвідка Британії.

Читайте також: Постачання боєприпасів до росії з Ірану наразі не зафіксували - розвідка

Як повідомляв Укрінформ, за останні три місяці російські війська в Україні, ймовірно, переважно припинили розгортання у вигляді батальйонних тактичних груп (БТГ) через недоліки їх концепції, вважає розвідка Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-