Постачання боєприпасів до росії з Ірану наразі не зафіксували - розвідка

Постачання боєприпасів до росії з Ірану наразі не зафіксували - розвідка

Укрінформ
В армії рф є дефіцит певних видів озброєння: росіяни вивозили артилерійські боєприпаси з території білорусі, також рф веде перемовини з Іраном, але постачання озброєнь росіянам звідти наразі не зафіксували.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в ефірі Еспресо, передає Укрінформ

Скібіцький пояснив, що "пауза" між масованими ракетними ударами РФ по території України виникла з деяких причин: "по-перше, здійснюється дорозвідка тих об’єктів, по яких завдавалися удари. По-друге, це класичний підхід: вивчаються райони й цілі, які будуть під ураженням. По-третє, відбувається підготовка ракет до бойового застосування, їхнє зосередження. Це все потребує часу. А, враховуючи те, що запас в рф зменшується, застосовуються старі ракети, вироблені й за часів Радянського Союзу, потрібно їхнє обслуговування перед використанням".

Водночас він заявив, що армія рф використовує й щойно виготовлені боєприпаси: "по тих уламках ракет, які вони застосовували, бачимо, що ракети виготовлені в цьому році. На скільки їх вистачить – залежить від виробництва. Воно впало в порівнянні з довоєнним періодом, але через обхід економічних санкцій росія ще здатна випускати певну кількість крилатих ракет й іншого озброєння по території України".

Читайте також: Пентагон оцінив кількість безпілотників, переданих Іраном росії

Представник ГУР МО також інформував, що росія транспортувала боєприпаси з території білорусі: "насамперед з білорусі протягом двох місяців росія вивозила артилерійські боєприпаси 122 мм, 152 мм. Даних щодо вивезення ракет з білорусі, тих самих Точка-У, немає. Мабуть, у рф запасів усе ще достатньо, аби завдавати ударів власним озброєнням", - зауважив він.

Скібіцький додав, що перемовини про постачання озброєння та боєприпасів у рф тривають з іншими країнами. Зокрема до самих реактивних систем залпового вогню типу "Смерч" та "Ураган". Їхнє виробництво ще не стало масовим, тож у росії існує певний дефіцит.

За інформацією ГУР, з Іраном проводилися перемовини щодо поповнення російського арсеналу озброєння. "Є проєкти угод між росією та Іраном, але нині постачання не зафіксовано".

Читайте також: росіяни можуть використовувати ракети з «недоторканного запасу» — Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час онлайн-звернення до учасників пленарного засідання Парламентської асамблеї НАТО у Мадриді закликав союзників зберігати принциповість у протидії російській агресії задля забезпечення реалізації української формули миру. Глава Української держави відзначив також важливість посилення проти росії санкцій, що мають не дозволяти їй адаптуватися і знаходити нові шляхи забезпечення терору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-