У розвідці сказали, чи готова білорусь напасти на Україну

У розвідці сказали, чи готова білорусь напасти на Україну

Укрінформ
російська пропаганда разом із білоруським режимом намагаються переконати мешканців сусідньої країни у тому, що Україна готує на них напад.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Telegram Головного управління розвідки МО України.

Відтак інформацію про нібито готовність ворога атакувати Україну ударним угрупуванням рф та республіки білорусь з боку північних кордонів наприкінці листопада у ГУР називають "вкидом". Також розвідники сумніваються в майбутній масованій ракетно-авіаційній атаці, яка передуватиме такому вторгненню.

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що подібна інформація не відповідає дійсності. Мета такої інформаційної спецоперації - спровокувати Україну перекинути значну частину війська до кордону з білоруссю, щоб послабити наступальний потенціал ЗСУ на сході та півдні України, а заразом показати білорусам нібито наміри нашої держави атакувати територію білорусі", - вважають у ГУР.

Читайте також: У ГУР провели космічну розвідку 150 районів розташування ворога

Крім того, на думку фахівців, такі повідомлення мають на меті посіяти паніку серед українського суспільства та є частиною ворожих інформаційно-психологічних спецоперацій.

"На це вказує і той факт, що спочатку у подібних повідомленнях вказувалася дата можливого вторгнення 25-28 листопада, а за кілька годин дата вторгнення змістилася на 28-29 листопада", - звертають увагу розвідники.

У ГУР закликали українців не піддаватися ворожим провокаціям та довіряти лише офіційним джерелам.

Читайте також: Воювати в Україні за гроші росії готові 10-15 тисяч білорусів - Генштаб ЗСУ

За даними української розвідки на території білорусі відсутнє ударне угруповання, яке може виконати подібні завдання.

Як повідомляв Укрінформ, 24 листопада Збройні сили України у терміновому зверненні до народу білорусі заявили, що спецслужби рф готують провокації на території республіки, які можуть бути спрямовані на об’єкти критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-