Генштаб ЗСУ застеріг білорусів щодо підготовки росією провокацій

Генштаб ЗСУ застеріг білорусів щодо підготовки росією провокацій

Відео
Укрінформ
Збройні сили України у терміновому зверненні до народу білорусі заявили, що спецслужби рф готують провокації на території республіки, які можуть бути спрямовані на об’єкти критичної інфраструктури.

Звернення оприлюднено на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Спецслужби рф готують провокації на вашій території, ціллю їх терактів можуть бути об’єкти критичної інфраструктури, зокрема АЕС «Островець», – йдеться в зверненні.

У Генштабі ЗСУ заявили, що росія намагається втягнути рб у війну з Україною «будь-якими шляхами».

ЗСУ закликають білорусів вимагати від керівництва дотримання статті 18 Конституції РБ, згідно з якою білорусь виключає воєнну агресію зі своєї території щодо інших держав, відслідковувати дії підозрілих осіб і транспорту біля об’єктів критичної інфраструктури і повідомляти про них правоохоронців, а якщо не буде реакції – інформувати світову спільноту всіма доступними способами.

«Україна не вважає вашу країну, тим паче ваш народ, ворогом… Ми не збираємося та не плануємо проводити ніяких агресивних дій на території рб. Це – офіційна позиція України. Сьогодні чимало залежить від кожної людини. Надіємося на вашу пильність і розуміння ситуації», – заявили у Генштабі ЗСУ.

Читайте також: Сили оборони - у стані повної готовності, аби реагувати на будь-які виклики з білорусі

Як повідомлялося, раніше ЗСУ звернулись до військовослужбовців об'єднаного угруповання військ республіки білорусь та російської федерації із закликом здаватись у полон відразу, як вони перетнуть кордон України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-