Сили оборони - у стані повної готовності, аби реагувати на будь-які виклики з білорусі

Сили оборони - у стані повної готовності, аби реагувати на будь-які виклики з білорусі

Укрінформ
Військове керівництво України володіє інформацією щодо ситуації в білорусі та не вбачає наразі наступальних потужностей ворога з півночі. Водночас Сили оборони перебувають у стані повної готовності, аби реагувати на будь-які виклики з території білорусі.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр, коментуючи ситуацію на півночі.

«Україна відстежує все, що відбувається, відома вся інформація – хто, куди пересувається, в якій кількості. Дійсно, відбувається рух, але він там відбувається постійно. Весь час, поки триває повномасштабне вторгнення, на території білорусі постійно відбувається рух техніки та особового складу. Відомо, що росія використовує територію білорусі для своїх військових цілей. Чи є загроза? Це війна, і росія так само, як ми припускаємо всі можливі сценарії, і вони для себе розробляють всі можливі сценарії. Те, що це може бути запасним варіантом, може бути, і це видно. Але з точки зору того, що повідомляють військові, говорити прямо, що накопичена достатня сила, аби прямо зараз відбулося вторгнення, не можна. Натомість не можна і повністю заперечувати цю ймовірність», - відзначила Маляр.

Читайте також: Кількість збройних сил білорусі поблизу України не змінилася — прикордонники

Вона додала, що саме тому ЗСУ перебувають у стані готовності миттєво реагувати на будь-які виклики з півночі. Зокрема, постійно проводяться навчання різних Сил оборони України, аби мати можливість реагувати на виклики з території білорусі.

Читайте також: росія розмістила в білорусі комплекси «Іскандер» та С-400

Як повідомляв Укрінформ, речник ДПСУ Андрій Демченко повідомив, що, станом на 21 листопада, ситуація на кордоні з білоруссю залишається контрольованою, без суттєвих змін. Водночас на території білорусі використовуються потужні засоби радіолокаційної боротьби, аби ускладнити Україні роботу зі спостереження за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-