ЗСУ закликають військових росії та білорусі здаватися у полон

ЗСУ закликають військових росії та білорусі здаватися у полон

Відео
Укрінформ
ЗСУ звернулись до військовослужбовців об'єднаного угруповання військ республіки білорусь та російської федерації із закликом здаватись в полон відразу, як вони перетнуть кордон України.

Як передає Укрінформ, такий заклик розміщений в Фейсбуці пресслужби Генштабу ЗСУ.

Зокрема, у відеоролику українські військові просять білорусів не виконувати злочинні накази їх командування та закликають заглушити мотори техніки, розрядити зброю та підняти білі прапори. Натомість білоруська армія отримає гарантії достойного перебування у спеціально облаштованих військових містечках, зберігання техніки та зброї в належних умовах та повернення з технікою і зброєю додому після закінчення війни.

Відео: Генеральний штаб ЗСУ

Водночас в Генштабі нагадали, що у російських військових, які воюють проти України, існує два варіанти: здача в полон, що гарантовано збереже їхні життя, або ж смерть.

Читайте також: росіяни про умови здачі в полон можуть дізнатися через соцмережі – розвідка

Зокрема, безпечно здатися в полон, попередньо обговоривши умови з уповноваженими представниками українського командування, можна звернувшись за телефонами гарячої лінії державного проекту України «Хочу жити»: +38 066-580-34-98, +38 093-119-29-84 (цілодобово). Або ж скористатись чат-ботом «Хочу жить».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-