Воювати в Україні за гроші росії готові 10-15 тисяч білорусів - Генштаб ЗСУ

Воювати в Україні за гроші росії готові 10-15 тисяч білорусів - Генштаб ЗСУ

Укрінформ
На території білорусі на сьогодні не спостерігається формування ударного угруповання, яке здатне здійснити наступальні дії на територію України. Водночас близько 10-15 тисяч особового складу силових структур республіки білорусь готові брати участь у так званій спеціальній військовій операції російської федерації.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомив заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

«На території республіки білорусь, а також у брянській, курській та білгородській областях рф формування ворогом ударних угруповань для відновлення наступальних дій не відмічається. В рамках розгортання спільного регіонального угруповання військ так званої союзної держави на території білорусі продовжують перебувати підрозділи сил рф загальною чисельністю понад дев'ять тисяч осіб та понад 250 одиниць озброєння та військової техніки зі складу другої мотострілецької дивізії першої танкової армії західного військового округу. Вони в основному зосереджені у районах полігонів «Обуз-Лесновський», «Лепельський», «Лосвідо» та «Осиповичі», - зазначив Громов.

Він також поінформував, що військовим керівництвом республіки білорусь прийнято рішення про продовження до 28 листопада перевірки бойової готовності білоруських військ, у тому числі із залученням групи офіцерів рф. Ця так звана перевірка, за словами Громова, триває з травня поточного року, однак здатність білоруської армії вести самостійні наступальні дії оцінюється як низька.

Водночас представник Генштабу заявив, що частина білоруських військових готова брати участь у війні на території України.

«Близько 10-15 тисяч особового складу силових структур республіки білорусь готові взяти участь у так званій спеціальній військовій операції російської федерації. Насамперед через привабливість високого грошового забезпечення», — сказав він.

Читайте також: Європарламент засудив залучення білорусі до російської агресії проти України

У повітряному просторі рб продовжуються польоти літаків Міг31К, що є носіями гіперзвукових ракет “Кинжал”. Зберігається загроза завдання ракетних, авіаційних ударів, а також застосування ударних БПЛА по території України.

Як повідомляв Укрінформ, 24 листопада Збройні сили України у терміновому зверненні до народу білорусі заявили, що спецслужби рф готують провокації на території республіки, які можуть бути спрямовані на об’єкти критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-