Пентагон оприлюднив вміст нової оборонної допомоги для України

Пентагон оприлюднив вміст нової оборонної допомоги для України

Укрінформ
У новому пакеті військової допомоги для України США передадуть додаткові ракети для HIMARS, протиповітряних систем NASAMS, протирадарних комплексів HARMs, а також 155-мм снаряди, кулемети для ураження дронів та інше озброєння.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міноборони США, оприлюдненому в середу, передає Укрінформ.

«Це є двадцять шостим виділенням обладнання із запасів Міністерства оборони США для України з серпня 2021 року»,- зауважили в американському відомстві.

За інформацією Пентагону, новий пакет військової допомоги передбачає виділення додаткових боєприпасів для українських систем NASAMS, 150 крупнокаліберних кулеметів з тепловізійними прицілами для протидії дронам, додаткові ракети для HIMARS. Крім того, США передадуть 200 високоточних 155-мм артилерійських снарядів, 10 тисяч мінометних снарядів калібру 120 мм та високошвидкісні протирадарні ракети HARM.

Читайте також: У пріоритетах Повітряних сил ЗСУ отримання NASAMS і IRIS-T - Ігнат

Україна також отримає 150 багатоцільових колісних транспортерів HMMWV, понад 100 легких тактичних автомобілів, більше 20 мільйонів набоїв до стрілецької зброї, понад 200 генераторів, а також запчастини до 105-мм гаубиць та іншої техніки.

«З огляду на невпинні та жорстокі ракетні та безпілотні атаки Росії на українську критично важливу енергетичну інфраструктуру, додатковий потенціал ППО залишається невідкладним пріоритетом», - зауважили в оборонному відомстві США.

Читайте також: США надаватимуть Україні необхідну допомогу для ведення бою взимку – глава Пентагону

Як повідомляв Укрінформ, Президент США Джо Байден у середу видав меморандум про виділення Україні додаткових 400 млн дол. у якості допомоги у сфері безпеки й оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-