НАТО має поставити Україні більше зброї, щоб прискорити завершення війни — Столтенберг

НАТО має поставити Україні більше зброї, щоб прискорити завершення війни — Столтенберг

Укрінформ
Всі війни, так чи інакше, завершуються за столом переговорів, але лише збільшення військової допомоги Україні від НАТО допоможе досягти прийнятого політичного рішення для завершення російської агресивної війни проти України, яке б було прийнятним для України та для НАТО.

Про це сьогодні у Мадриді під час виступу перед учасниками пленарного засідання Парламентської асамблеї НАТО заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми всі хочемо, щоб ця війна завершилася. Але при цьому важливо пам’ятати, що ця війна – це війна агресії. Одна країна вдерлася до свого сусіда, до України. Ми маємо зрозуміти, що ця війна завершиться, на певному етапі, за столом переговорів, але це має значення, як будуть проводитися такі переговори. Їх результати залежатимуть від сили на полі бою. Якщо ми хочемо досягти результату, який є прийнятним для України, і який дозволить їй встояти як суверенній та незалежній країні, - кращим шляхом для цього є надання військової допомоги для України. Тож, якщо ми хочемо прийнятного політичного рішення – ми маємо надати більше військової допомоги для України», - наголосив Столтенберг.

Він знову наголосив, що якщо президент рф путін припинить воювати - настане мир, але якщо Президент Зеленський й українці перестануть боротися, то Україна перестане існувати як незалежна демократична європейська держава.

«Так, ми хочемо переговорів. Але водночас, ми хочемо результату, який забезпечить існування незалежної демократичної України, і що грубе використання сили не матиме винагороди», - підкреслив Столтенберг.

Читайте також: В Іспанії наприкінці листопада відкривається навчальний центр для українських військових

Як вже повідомлялося, після початку військового вторгнення росії в Україну 24 лютого поточного року, НАТО та країни-союзниці почали надавати Україні суттєві політичну, гуманітарну та військову допомогу. Зокрема, за ініціативою США більше як 50 держав, включаючи союзників по НАТО та партнерів Альянсу, об’єдналися в рамках Конференції з підтримки України, у так званому форматі Рамштайн, надали та продовжують надавати Україні сучасну зброю, яка дозволяє Збройним силам України не лише стримувати наступ агресора, але й послідовно звільнять тимчасово окуповані території країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-