росія не досягне своїх цілей в Україні, хоч і захопила близько 20% території - Пентагон

росія не досягне своїх цілей в Україні, хоч і захопила близько 20% території - Пентагон

Укрінформ
Керівник Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що російські війська захопили близько 20% території України, проте він переконаний, що стратегічних цілей рф не досягне.

Про це він сказав журналістам, передає Укрінформ із посиланням на Defence One.

«Наразі вони (російські війська – ред.) займають приблизно 20% України. Таким чином, вони займають ділянку землі завдовжки близько 900 кілометрів і, можливо, близько 75 або 80 кілометрів у глибину. Тож це не маленький шматок землі», – сказав Міллі.

Читайте також: Україна сама вирішуватиме, якою має бути перемога у війні з рф – генерал Міллі

За його словами, в Україну з лютого вторглися від 170 до 180 тисяч російських військових, і армія рф зазнала «величезних втрат». Однак потім росія провела мобілізацію, тому агресор все ще має значну бойову силу в Україні, вважає Міллі.

Водночас, на думку генерала, ймовірність того, що росія досягне своїх стратегічних цілей – завоювати Україну, - близька до нуля.

Читайте також: У Пентагоні порахували втрати російських загарбників та кількість загиблих цивільних українців

Як повідомляв Укрінформ, у середу відбулося сьоме засідання Контактної групи з питань оборони України у так званому форматі «Рамштайн». Міністр оборони США Ллойд Остін назвав зустріч «дуже успішною».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-