Україна сама вирішуватиме, якою має бути перемога у війні з рф – генерал Міллі

Україна сама вирішуватиме, якою має бути перемога у війні з рф – генерал Міллі

Укрінформ
Сполучені Штати сповнені рішучості забезпечити українські сили зброєю та необхідним обладнанням, щоби вони могли припинити страждання своїх людей, звільнити країну та добитися перемоги на власних умовах.

Про це заявив керівник Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі під час пресконференції за підсумками засідання формату «Рамштайн» у середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Українці не просять нікого воювати за них, вони не прагнуть того, щоби американські, британські, німецькі чи французькі солдати воювали за їхню країну»,- наголосив головнокомандувач американськими силами.

Він підкреслив, що ЗСУ готові продовжувати вести успішні бойові дії й самі.

«Все, чого просять українці, це засоби для ведення бою. І ми сповнені рішучості надати їм ці засоби», - зауважив генерал.

Читайте також: Залужний - Міллі: ЗСУ не приймуть жодних перемовин, домовленостей чи компромісних рішень

Глава Об’єднаного комітету начальників штабів США вважає, що військова перемога над російськими силами навряд чи буде досягнути в короткі терміни. За його словами, сили рф досі мають потужну бойову міць та зосереджуються на великій території України. Більш швидке розв’язання можливе хіба що шляхом політичних переговорів, але якщо на це піде сама українська сторона, припустив генерал.

Однак, підкреслив він, Україна сама вирішуватиме, за яких умов і коли вона буде готова піти на переговори з росіянами. Сполучені Штати, зі свого боку, продовжать підтримувати ЗСУ оборонними можливостями, щоби українці мали найкращі позиції як на полі бою, так і за столом переговорів, коли для цього прийде час.

Міллі зазначив, що російські сили, тим часом, продовжують бити по українській цивільній інфраструктурі, яка або мінімально, або взагалі не використовується у військових цілях.

Читайте також: Згода на ультиматуми рф дасть їй час для відновлення сил і жорсткішого нападу - Кулеба

«Навмисні удари по цивільній енергомережі, які спричиняють надмірні супутні збитки та непотрібні страждання цивільного населення є воєнним злочином»,- нагадав американський генерал.

Це, за його словами, особливо цинічно в період холодної пори року.

Як повідомляв Укрінформ, у середу відбулося сьоме засідання Контактної групи з питань оборони України у так званому форматі «Рамштайн». Міністр оборони США Ллойд Остін назвав «дуже успішною» цю зустріч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-