Залужний - Міллі: ЗСУ не приймуть жодних перемовин, домовленостей чи компромісних рішень

Залужний - Міллі: ЗСУ не приймуть жодних перемовин, домовленостей чи компромісних рішень

Укрінформ
Збройні сили України не приймуть жодних перемовин, домовленостей чи компромісних рішень.

Про це Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив під час розмови телефоном з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі, передає Укрінформ з посиланням на Телеграм Залужного.

«Запевнив, що ми будемо боротися, доки стане сил. Наша мета - звільнити всю українську землю від російської окупації. Ми не зупинимося на цьому шляху за жодних умов. Українські військові не приймуть ніяких перемовин, домовленостей чи компромісних рішень. Умова для переговорів одна - росія має залишити всі захоплені території», - заявив Залужний.

Також Головнокомандувач ЗСУ поінформував свого американського колегу про оперативну обстановку та першочергові потреби Сил оборони. “Ситуація на фронті стабільна та контрольована”, - зауважив він.

Читайте також: Зеленський у Херсоні: Україна попри важкі бої крок за кроком звільняє захоплені території

За словами Залужного, “ми уважно відслідковуємо дії противника на кордоні з республікою білорусь і будуємо надійний щит для захисту України з півночі. Сили оборони, попри шалений опір окупаційних військ, продовжують наступальні дії на Харківському напрямку. Ворог активно атакує на рубежах Білогорівка-Соледар-Бахмут-Майорськ та Авдіївка-Опитне-Водяне-Піски-Мар‘їнка-Павлівка, але успіху не має. Ми тримаємо оборону завдяки стійкості наших передових підрозділів та боєздатним резервам. На Херсонському напрямку проводимо стабілізаційні дії та укріплюємо рубежі оборони”.

“Генеральний штаб Збройних cил України продовжує концентрувати зусилля на досягненні стратегічних завдань із стабілізації обстановки у визначених операційних зонах, ведення подальших наступальних дій з метою деокупації всієї країни та недопущення прориву противника на ділянках ймовірного наступу”, - заявив Головнокомандувач ЗСУ.

Читайте також: росії потрібні не переговори, а пауза для перегрупування військ – Подоляк

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Зеленський заявив, що Херсон повертається під контроль України.

12 листопада в Офісі Президента повідомили, що в Херсоні та області вже розпочали роботу голова обласної військової адміністрації Янушевич, співробітники Національної поліції та Служби безпеки України.

Херсон був захоплений росіянами 2 березня, а звільнений українською армією 11 листопада.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-