Зеленський про вибух у Польщі: Не сумніваюсь, що це була не наша ракета

Зеленський про вибух у Польщі: Не сумніваюсь, що це була не наша ракета

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що не сумнівається в тому, що ракета, яка впала в Польщі 15 листопада, не є українською. Водночас Україна наполягає, щоб її представників допустили на місце інциденту.

Про це глава Української держави сказав інтерв’ю українським журналістам, передає Укрінформ.

"Я навіть не сумніваюсь в особистій вечірній доповіді від Командувача Повітряних Сил до Головнокомандувача Залужного, я не сумніваюсь, що це була не наша ракета, або не наш ракетний удар. Мені немає сенсу їм не довіряти. Я з ними війну пройшов. Я говорив з багатьма лідерами. У мене проста позиція: а можна допустити Україну на місце? Це справедливо. Я думаю, ми маємо на це право. Поки слідство не закінчилось, а можна не казати остаточні висновки? Я думаю це справедливо", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що Україна хоче отримати дані слідства щодо падіння ракети на територію Польщі.

Читайте також: Інцидент у Польщі: Повітряні сили ЗСУ закликають дочекатись експертних висновків

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік від українського кордону, внаслідок вибуху ракети у вівторок загинули двоє людей. Інцидент стався біля зерносушарки близько 15:40 за місцевим часом.

Президент Польщі Анджей Дуда в середу повідомив, що абсолютно нічого не вказує на те, що інцидент із ракетами в Пшеводуві був навмисним нападом росії. Він додав, що найвірогідніше, це була ракета української ППО, і це був нещасний випадок.

У зв’язку з цим Польща скликала засідання Ради НАТО.

Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що Україна просить невідкладно надати доступ до місця вибуху представникам Міністерства оборони та Державної прикордонної служби України для спільного вивчення інциденту з падінням ракети в Польщі. Він запевнив, що Україна готова передати наявні докази російського сліду та звернувся до партнерів з проханням надати інформацію, на підставі якої був зроблений висновок про те, що йдеться про ракету української ППО.

Читайте також: Столтенберг – про інцидент у Польщі: Сумнівів у надійності протиповітряного захисту НАТО немає

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив сьогодні, що за попередніми висновками, у Польщі впала українська ракета при спробі захиститися від російської атаки, але провини України тут немає, оскільки вона захищалася від масованої атаки рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-