НАТО вважає надто ризикованим закривати небо над Україною - речник уряду Німеччини

НАТО вважає надто ризикованим закривати небо над Україною - речник уряду Німеччини

Укрінформ
Німеччина суворо засуджує російські атаки по Україні, які стали причиною падіння ракет і на території Польщі, але продовжує виступати проти закриття неба над Україною.

Про це заявив представник пресслужби федерального уряду ФРН Вольфганг Бюхнер на брифінгу в Берліні в середу, передає кореспондент Укрінформу.

Представник уряду на запитання, чи не перегляне Берлін і інші столиці ставлення щодо можливості «закрити небо» над Україною, зауважив, що «створення безпольотної зони створює ризик безпосереднього конфлікту між НАТО і росією, а всі союзники поділяють думку, що хочуть не допустити подальшої ескалації війни в Україні». Але, додав він, «ніхто не має сумніватися в рішучості та єдності Альянсу: захист усіх країн альянсу є його головним завданням».

Зі слів речника, водночас може бути переглянуто питання поставок Україні озброєнь і обладнання, необхідного для відновлення енергосистеми напередодні зими. Потреби в військовій техніці, нагадав Бюхнер, постійно оцінюються і переглядаються у координації з партнерами по НАТО.

Читайте також: У Польщі впала українська ракета, але відповідальна за це росія – Столтенберг

«Проводиться дуже інтенсивне розслідування цього інциденту. Але вже зараз можна констатувати: якби не російська війни проти України та вчорашня масштабна ракетна атака по цивільних цілях по всій території України, цього інциденту не сталося би», - сказав Бюхнер.

Він попросив не робити висновків на цю тему, доки не буде офіційних висновків розслідування, адже «ситуація є надто серйозною». Він не сказав, чи братимуть представники ФРН участь у розслідуванні, але запевнив, що розвідслужби всіх країн НАТО активно співпрацюють.

На запитання, чи готовий канцлер ФРН Олаф Шольц після всіх подій напередодні, продовжувати говорити з владимиром путіним, Бюхнер відповів коротко: «Так».

Як повідомлялось, Шольц заявив раніше цього дня, що те, що цілями російських ракет є електростанції і трансформаторні лінії, об’єкти водопостачання, що є неприйнятною формою ведення бойових дій в цій і без того несправедливій війні, а також що наразі треба ретельно розслідувати інцидент, але в цілому – зупинити цю агресивну війну.

Читайте також: Дуда заявив, що інцидент із ракетою був «нещасним випадком»

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік від українського кордону, внаслідок вибуху у вівторок загинули двоє людей. Інцидент стався біля зерносушарки близько 15:40 за місцевим часом.

Західні ЗМІ із посиланням на джерела у розвідувальних органах повідомили, що інцидент міг статися внаслідок того, що дві російські ракети перетнули простір Польщі поблизу кордону з Україною.

Речник польського уряду Пьотр Мюллер звернувся до польських ЗМІ з проханням не поширювати неперевірену інформацію та дочекатися офіційних повідомлень.

Читайте також: Німеччина запропонувала Польщі патрулювання її повітряного простору літаками Люфтваффе

Згодом речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна заявив, що на територію Грубешівського повіту Люблінського воєводства впала ракета російського виробництва. З цього приводу до МЗС Польщі викликано посла росії Сергія Андреєва.

15 листопада росія здійснила масовану ракетну атаку проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-