Країни НАТО і Японія засудили ракетні удари рф по Україні

Країни НАТО і Японія засудили ракетні удари рф по Україні

Укрінформ
Вісім країн НАТО та Японія виступили із рішучим засудженням масованого ракетного удару росії по Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у спільній заяві Канади, Європейської комісії, Франції, Європейської ради, Німеччини, Італії, Нідерландів, Іспанії, США, Великої Британії та Японії.

“Ми засуджуємо варварські ракетні удари, яких росія завдала у вівторок по українських містах та цивільній інфраструктурі”, - йдеться у заяві.

Читайте також: Австрія назвала воєнним злочином російські удари по цивільній інфраструктурі

Зазначається, що лідери країн-підписантів заяви обговорили “вибух, що трапився у східній частині Польщі поблизу кордону з Україною”.

“Ми надаємо повну підтримку та усю допомогу польському розслідуванню. Ми погодилися підтримувати тісний контакт, аби визначити належні наступні кроки, поки триває розслідування”, - наголошується у документі.

Читайте також: В ОП повідомили про завершення робіт з відновлення електропостачання у низці регіонів

Окрім цього, у тексті підтверджується “непорушна підтримка України та українського народу на тлі російської агресії, а також готовність притягнути росію до відповідальності за її нахабні обстріли українських населених пунктів”.

“Ми усі висловлюємо наші співчуття родичам жертв у Польщі та Україні”, - стверджується у заяві.

Читайте також: МЗС Польщі викликало «на килим» російського посла: з ним провели розмову

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік від українського кордону, внаслідок вибуху у вівторок загинули двоє людей. Інцидент стався біля зерносушарки близько 15:40 за місцевим часом.

Читайте також: Польща офіційно підтвердила, що на її території впала російська ракета

Західні ЗМІ із посиланням на джерела у розвідувальних органах повідомили, що інцидент міг статися внаслідок того, що дві російські ракети перетнули простір Польщі поблизу кордону з Україною.

Речник польського уряду Пьотр Мюллер звернувся до польських ЗМІ з проханням не поширювати неперевірену інформацію та дочекатися офіційних повідомлень.

15 листопада росія здійснила масовану ракетну атаку проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-