Україна потребує додаткової підтримки партнерів - Резніков

Україна потребує додаткової підтримки партнерів - Резніков

Укрінформ
Зазнавши поразки на полі бою, рф намагається спричинити гуманітарну кризу в Україні. Аби протистояти ворогу, Силам оборони потрібна додаткова підтримка партнерів, зокрема, збільшення кількості IRIS-T та NASAMS.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Міноборони з посиланням на очільника оборонного відомства Олексія Резнікова.

«Зазнавши поразки на полі бою, росія намагається спричинити гуманітарну кризу в Україні. З наближенням зими ворог атакує енергетичну інфраструктуру по всій території України. Їхня мета - викликати нову хвилю мільйонів біженців. Українська армія завершує деокупацію правого берега Дніпра. Звільнила Херсон, близько 200 міст і сіл. Це результат не лише стратегії українського військового командування, це й спільна з нашими партнерами перемога», - цитує Резнікова пресслужба.

За словами міністра, Україні необхідно посилити українську протиповітряну та протиракетну оборону.

«Нам потрібно посилити українську протиповітряну та протиракетну оборону: збільшити кількість IRIS-T та NASAMS; отримати HAWK і Crotale в достатній кількості; прийняти та виконати рішення по SAMP-Т; отримати розвідувальні та бойові БПЛА + захист від безпілотників», - наголосив Резніков.

Він також зауважив, що ЗСУ, які захищають фронт, потрібно збільшити кількість артилерії, забезпечити стабільне постачання боєприпасів, сформувати та ввести боєздатні резерви.

«Ми маємо бути готовими до активної оборони та накопичити резерви на зиму», - підсумував міністр.

Читайте також: росія випустила по Україні близько 100 ракет – Повітряні сили

Як повідомляв Укрінформ, під час масованої ракетної атаки росії 15 листопада Протиповітряна оборона України збила 73 із понад 90 крилатих ракет ворога та знищила 10 із 10 дронів-камікадзе "Shahed-136/131" та один ударний БПЛА «Оріон».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-