росія випустила по Україні близько 100 ракет – Повітряні сили

росія випустила по Україні близько 100 ракет – Повітряні сили

Оновлено
Укрінформ
Війська рф сьогодні випустили по Україні близько 100 ракет - це більше, ніж під час атаки 10 жовтня.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

«ППО працює, є збиття по всій території України. Вже випущено (російською армією - ред.) 80 ракет і летить щонайменше 20, тобто випущено вже близько 100 ракет по території України. Окупанти перевершили 10 жовтня - тоді було 84 ракети, тут уже маємо 100», - заявив Ігнат.

За його словами, головною ціллю ворога є об’єкти критичної інфраструктури, однак зафіксовано влучання також у житлові будинки.

Речник поінформував, що ракети типу Х-101, Х-555 були випущені зі стратегічних бомбардувальників Ту-95, Ту-160 з району Каспія та Ростовської області. Крім того, ракети типу "Калібр" морського базування були випущені з акваторії Чорного моря.

Як зазначив Ігнат, Повітряні сили для збиття ракет застосовують у тому числі зразки західної техніки – IRIS-T, NASAMS та ін.

Водночас він наголосив, що будь-який масований обстріл - це великі ризики, адже сили ППО не завжди встигають вчасно зреагувати на велику кількість ракет, які летять з різних напрямків. Саме тому Повітряні сили закликають міжнародних партнерів надати більше зброї для перекриття великої території ураження ракетами. В усіх областях українська ППО працює, наголосив Ігнат.

Він додав, що найближчим часом Повітряні сили нададуть повну інформацію щодо наслідків обстрілів.

Читайте також: Через російські удари по енергетичній інфраструктурі ситуація критична - ОП

Як повідомлялося, в Україні оголошена масштабна повітряна тривога, зафіксовано влучання в об'єкти інфраструктури та житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-