Українська ППО збила 73 із понад 90 крилатих ракет ворога – Повітряні сили

Українська ППО збила 73 із понад 90 крилатих ракет ворога – Повітряні сили

Укрінформ
Протиповітряна оборона України збила 73 із понад 90 крилатих ракет ворога та знищила 10 із 10 дронів-камікадзе, випущених агресором по Україні.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

«Уже є попередня інформація, окупанти перевершили свій напад, який був 10 жовтня. Як пам’ятаєте, 84 ракети було випущено по території нашої держави. Сьогодні уже маємо понад 90 ракет підтверджених. Крім того, є ще 10 «шахедів», - поінформував Ігнат.

За його словами, йдеться по іранські безпілотники Shahed-136 та Shahed-131. Оперативним командуванням «Південь» 10 із 10 дронів-камікадзе було знищено.

Крім того, українські захисники знищили більшість крилатих ракет ворога.

«Маємо непогані результати протиповітряної оборони. У нас із понад 90 збито 73 крилаті ракети», - зазначив Ігнат.

Він нагадав, що 10 жовтня із 84 ворожих ракет українська ППО збила 45, на наступний день із 28 було збито 20 ракет, а 31 жовтня українські захисники збили 45 із 55 ракет ворога.

Речник нагадав, що Україна отримала комплекси Nasams та Iris-T, що значно підсилило ефективність роботи українських Сил оборони.

Читайте також: росія вже завдала 85 ударів по Україні, може бути ще 20 - Зеленський

Як повідомлялось раніше, по території України сьогодні було випущено близько 100 ракет. Головною ціллю ворога стали об’єкти критичної інфраструктури, однак унаслідок атак є влучання й у житлові будинки. Під час обстрілу агресор застосував ракети типу Х-101, Х-555, які були випущені зі стратегічної авіації бомбардувальників Ту-95, Ту-160 з Каспію та ростовської області. Решта ракет типу «Калібр» морського базування були випущені з акваторії Чорного моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-