Армія рф на деяких напрямках активніше використовує штурмову авіацію - Ігнат

Армія рф на деяких напрямках активніше використовує штурмову авіацію - Ігнат

Укрінформ
Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зауважив, що армія рф на певних напрямках активніше використовує штурмову авіацію.

Про це він сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

Ігнат зауважив, що і минулого, і позаминулого тижня українські військові інтенсивно збивали ворожу авіацію.

“Ми бачили, що по кілька вертольотів збивали, кілька “сушок”. Ідуть інтенсивні дії наступальні наших військ, і ворог використовує більше авіації, оскільки наземні сили та засоби теж мають здатність закінчуватися і знищуються нашими військами сил оборони. І таким чином противник збільшує на певних напрямках з певною метою, певними завданнями саме дії штурмової авіації, а також гелікоптерів”, - сказав Ігнат.

За його словами, найчастіше у приціл ППО потрапляють вертольоти Ка-52.

“Таким чином – збивають. Є, безумовно, і гарна робота озброєння, яке надається нашими партнерами. Так, його дуже мало, його потрібно значно більше, щоб ефективніше працювати. Але в тому числі це і посилення німецькими IRIS-T. Щойно міністр оборони вже заявив про поставку в Україну Aspide з Іспанії, а також системи NASAMS, яка вже є в Україні і найближчим часом буде ставати до строю і ще краще захищати наше небо, зокрема і на півдні”, - зазначив речник Повітряних сил.

Читайте також: В Україну прибули системи ППО NASAMS та ЗРК Aspide

Говорячи про анонсовані Президентом "гарні новини" про комплекси ППО та ПРО, Ігнат зауважив: “Ми зараз розуміємо, наскільки чутлива тема стосовно ППО, наскільки противник шукає будь-яку інформацію, яка може бути використана з метою знищення тих ППО, які нам дають партнери. Вся інформація, що була вже оприлюднена: ми чекаємо дійсно такі системи, як Hawk, NASAMS, Aspide та інші, які будуть суттєво посилювати систему протиповітряної оборони”.

Стосовно того, як нове озброєння працюватиме із системами ще радянських часів та як інтегрується, речник Повітряних сил сказав: “Очевидно, якщо воно вже працює, зокрема, ми говоримо і про німецькі надсучасні комплекси IRIS-T, значить, уже все інтегровано, все продумано. І найголовніше - це отримати необхідну кількість, а треба отримати дуже багато, щоб закрити Україну більш-менш від повітряних загроз, зокрема і ракетних ударів противника”.

Ігнат також зауважив, що упродовж кількох днів ворог використовує значно менше ракет "Іскандер".

Читайте також: Авіація ЗСУ уразила на Херсонщині опорний пункт і системи ППО росіян

"Імовірно, що не так швидко їх можна підвезти, доставити в певну точку, звідки вони їх запускають, а можливо їх вже і в розібраному вигляді збирають. Я вже навіть казав минулого тижня: імовірно, вони ще не встигають навіть пофарбувати їх і написати на них "Герань-2". Можливо, і це забирає час. Це припущення, але воно має свій ґрунт. Ну і, відповідно, можливості країни, такої як Іран, теж не безмежні, треба розуміти, що, можливо, вони домовилися про ті кілька тисяч на якийсь певний період щодо постачання певними партіями і, власне, про балістичні ракети в тому числі", - зазначив Ігнат.

Він нагадав, що вже з’явилася інформація, що росія все ж досягла домовленостей з Іраном про постачання ракет.

"Як саме вони будуть доставлені в росію, це вже, по суті, неважливо. Бачимо, що є повітряне сполучення регулярне з москвою та Тегераном, так само, навіть дивлячись на карту, ми бачимо Каспійське море, ми бачимо порти іранські, ми бачимо, що не так далеко від них Махачкала, Астрахань. Туди, в принципі, без проблем можуть бути доставлені морським коридором, морським шляхом ці ракети", — сказав речник Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: Резніков - про новий пакет допомоги від США: Це інвестиція у безпечне XXI століття

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що найближчими тижнями очікуються гарні новини щодо ППО та ПРО для України.

Водночас у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони повідомили, що за наявними даними, росія замовила в Ірану балістичні ракети Fateh-110 та Zolfaghar, а своїх ракет "Іскандер" у рф залишилося близько 120.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-