Авіація ЗСУ уразила на Херсонщині опорний пункт і системи ППО росіян

Авіація ЗСУ уразила на Херсонщині опорний пункт і системи ППО росіян

Укрінформ
За минулу добу на Південнобузькому напрямку українські захисники знищили 57 російських загарбників, авіація ЗСУ відпрацювала про ворожих позиціях та скупченню військової техніки.

Таку інформацію оприлюднило у Фейсбуку Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«У Південнобузькому операційному районі, як і в цілому, в зоні відповідальності обстановка складна, насичена подіями, але контролюється Силами оборони. Противник здійснює оборонні дії та намагається утримати зайняті рубежі. Продовжує наносити вогневе ураження наших позицій, застосовуючи для цього реактивні системи залпового вогню, важку крупнокаліберну артилерію, міномети, танки, баражуючи снаряди», - йдеться в повідомленні.

Протягом бойового дня зафіксовано активізацію безпілотної розвідки: ворог випустив понад чотири десятки дронів-шпигунів.

Тричі по нещодавно звільнених населених пунктах Херсонщини прилітали ворожі дрони-камікадзе типу «Ланцет», ще двічі ворог атакував безпілотниками, спорядженими ВОГами, і тричі - штурмовою та армійською авіацією. Люди не постраждали.

Читайте також: Українські військові знищили буксир біля Антонівського мосту - ОК «Південь»

По Мирівській і Марганецькій громадах Нікопольщини росіяни вдарили важкою артилерією та «Ураганом». Без жертв.

Пізно ввечері під час обстрілу Мирівської громади ворожий снаряд влучив у житловий будинок. Поранену 9-річну дитину госпіталізовано.

Як зазначається, штурмова та армійська авіація ЗСУ відпрацювали по опорному пункту та району зосередження ворожих сил і засобів у Баштанському і Бериславському районах відповідно. А бомбардувальники і винищувачі працювали по скупченню ворожої техніки в районі Снігурівки та системах ППО в Херсонському районі.

Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 140 вогневих завдань, в тому числі по району зосередження ворожої живої сили та техніки в Геройському і Раденську.

Читайте також: Південь: ЗСУ знищили три російські склади з боєприпасами на Херсонщині

Втрати ворога становлять: 57 загиблих, два танки, дві великокаліберні гаубиці, три одиниці автобронетехніки. Пошкоджено ще одну гармату-гаубицю і дві автівки.

«Чорноморське угруповання ворожих сил нараховує три одиниці без ракетоносіїв на чергуванні», - додали в ОК «Південь».

Як повідомлялося, загальні бойові втрати росіян з 24 лютого до 5 листопада орієнтовно становлять близько 75 440 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-