Резніков розповів, як Україні допомагають посилити захист неба

Резніков розповів, як Україні допомагають посилити захист неба

Укрінформ
Україна очікує від партнерів посилення допомоги системами протиповітряної, протиракетної оборони. Також Україна отримуватиме боєприпаси для артилерії та систем залпового вогню.

По це на брифінгу в Ukraine Media Center Odesa сказав міністр оборони України Олексій Резніков, передає Укрінформ.

“Після мого візиту в Брюссель, де відбувалося засідання у форматі Рамштайн з ініціативи США, всі почули мене про те, що у нас пріоритетом номер один є системи протиповітряної, протиракетної оборони. Це наші партнери дуже добре зрозуміли і сьогодні вони налаштовані насамперед на посилення саме захисту нашого неба. Це і нові системи Hawk 23, про які я вже казав; ви знаєте, що IRIS німецькі почали працювати; NASAMS уже в дорозі з відповідно підготовленими нашими екіпажами. Також ми отримаємо систему Crotale від французьких партнерів, це теж до цього відноситься. Зараз ми доопрацьовуємо деякі інші системи від інших країн-партнерів. І, звісно, продовжиться допомога боєприпасами для артилерії і систем залпового вогню”, - сказав Резніков.

Окрім того, як додав міністр, у межах допомоги від країн-партнерів очікуються системи боротьби з ворожими БПЛА, а також безпілотники, які потрібні для розвідки та роботи нашої артилерії.

Резніков наголосив, що партнери України налаштовані на довготривале співробітництво та підтримку.

“Наші партнери налаштовані не тільки на короткочасну допомогу, і навіть не тільки на середньострокову, а на довготермінову, розуміння перспектив у них є. Тому ми обговорюємо сьогодні все. Хаби по ремонту та відновленню (техніки — ред.), створення нових майданчиків, і розвиток і замовлення у їх виробників тієї зброї, яка потрібна Україні з розрахунку не на місяць-два-три. Тому що всі розуміють, що перемога, - а маю надію, що вона відбудеться найближчого часу, - не означатиме, що ця підтримка припиниться. Україна вже всім довела, що має найкращий досвід і вміння протистояти агресії рф. Сьогодні такої експертизи, яку мають українські збройні сили і сили безпеки та оборони, не має жодна армія світу. Тому питання посилення НАТО стоятиме після перемоги номером один, тому що тільки Україна спроможна реально посилити НАТО”, - сказав Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, Високий представник ЄС Жозеп Боррель нагадав, що з початку російського вторгнення ЄС та окремі країни-члени надали Україні допомогу на суму, що перевищує 22 мільярди євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-