«Генерал зима» не допоможе путіну здолати Україну - Боррель

«Генерал зима» не допоможе путіну здолати Україну - Боррель

Укрінформ
Розрахунок путіна на те, що «генерал зима» допоможе йому отримати перемогу у агресивній війні проти України є хибним.

ЄС саме зараз, напередодні зими, усвідомлює моральний обов’язок підтримати народ України, який захищає свою країну від знищення. Про це у четвер у німецькому Мюнстері, де проходить зустріч міністрів закордонних справ «Групи семи», заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Боррель нагадав, що з початку російського вторгнення ЄС та окремі країни-члени надали Україні допомогу на суму, що перевищує 22 мільярди євро.

«3 мільярди євро (військової допомоги – ред.) надійшли від Європейського Фонду Миру. Ще 19 мільярдів надійшли від Європейського Союзу та від країн-членів, щоб підтримати Україну фінансово, економічно, наданням гуманітарної допомоги та матеріальних ресурсів, щоб українці могли пережити цю зиму. Зима наближається, і путін чекає на «генерала зиму» на допомогу російській армії. Зараз, більше ніж будь-коли, ми маємо підтримувати Україну та її народ. Вони воюють, захищаючи свою країну, і ми маємо моральний обов’язок, щоб їм допомагати», - наголосив Боррель.

Читайте також: Євросоюз вважає безпідставним рішення росії вийти із «зернової угоди»

Як повідомлялося, сьогодні у німецькому місті Мюнстер проходить зустріч міністрів закордонних справ G7, однією з головних тем якої стала ситуація, що склалася в Європі та у світі внаслідок агресивної війни росії проти України.

Від початку російського військового вторгнення в Україну у лютому 2022 року, ЄС надає Україні політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу.

Країни ЄС активували так звану Директиву тимчасового захисту та прийняли у себе мільйони українських біженців, переважно жінок та дітей.

Вперше в історії ЄС виділив військову допомогу країні, що воює, та надав Україні військову допомогу на 3,1 мільярда євро.

Читайте також: Світ має створити систему захисту енергетичних об'єктів – Міненерго

Нещодавно Єврокомісія оголосила про намір наступного року надавати Україні стабільне фінансування в обсязі 1,5 мільярда євро щомісяця, щоб, разом із іншими міжнародними партнерами та фінансовими інституціями, забезпечити дієздатність Української держави.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-