МАГАТЕ засвідчило, що ніхто в Україні «брудної бомби» не створював і не створює - Зеленський

МАГАТЕ засвідчило, що ніхто в Україні «брудної бомби» не створював і не створює - Зеленський

Укрінформ
Інспектори МАГАТЕ підтвердили, що ніхто в Україні жодної «брудної бомби» не створював і не створює.

Єдиним брудом у нашому регіоні є ті, хто контролює російську державу й тероризує Україну, заявив Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Є сьогодні висновок МАГАТЕ – цілком очевидний. Місія організації відвідала всі ті об’єкти, які згадували представники росії, коли розповідали свої фантазії про так звану брудну бомбу. Ми запросили МАГАТЕ, щоб вони перевірили, ми надали їм повну свободу дій на відповідних об’єктах, і маємо чіткі й неспростовні докази того, що ніхто в Україні жодної «брудної бомби» не створював і не створює. І єдине, що є брудне в нашому регіоні зараз, – це голови тих у Москві, хто, на жаль, захопив контроль над російською державою й тероризує Україну та весь світ», - підкреслив Президент.

Читайте також: МАГАТЕ не виявило ознак виготовлення «брудної бомби» в Україні

Як повідомлялося, інспектори Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) завершили перевірку в трьох місцях в Україні та не виявили жодних ознак незаявленої ядерної діяльності та матеріалів, про що заявляла росія.

Читайте також: росія готова до таких терористичних сценаріїв, як використання «брудної бомби» - експерт

Державна інспекція ядерного регулювання України раніше запропонувала Міжнародному агентству з ядерної енергії провести верифікацію в Інституті ядерних досліджень НАН України та на ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" через російський фейк про "брудну бомбу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-