Кулеба закликав Латинську Америку, Африку та Азію не вірити фейкам рф про «брудну бомбу»

Кулеба закликав Латинську Америку, Африку та Азію не вірити фейкам рф про «брудну бомбу»

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до країн Глобального Півдня щодо брехливих звинувачень росії в розробці "брудної бомби".

Відповідне звернення він озвучив на брифінгу для іноземних ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я також хочу звернутися саме до країн Глобального Півдня - Латинської Америки, Африки та Азії. Друзі, Україна ніколи не планувала розробляти жодних "брудних бомб". Ця історія – це чиста російська брехня і ніхто не має піддатися неї. Ми не лише спростували, ми запросили міжнародних спостерігачів, щоб довести, що російські звинувачення неправдиві і нам немає чого приховувати», - сказав глава української дипломатії.

Кулеба також підкреслив, що більше занепокоєння викликає наполегливість, з якою російські посадовці переслідують цю фальшиву історію.

Читайте також: росію чекатимуть наслідки незалежно від використання «брудної» чи ядерної бомби - Держдеп

«Через це ми занепокоєнні, що росія сама може готуватися до вчинення злочину, яке вона намагається приховати заздалегідь, поширюючи цю дезінформацію. Ми активно співпрацюємо з партнерами не лише для того, щоб протидіяти російській брехні, але також щоб запобігти будь-яким операціям росії під чужим прапором», - додав він.

Глава МЗС наголосив, що росія має побачити, що світ не дозволить їх продовжувати ядерний шантаж.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони рф сергій шойгу провів телефонні переговори з міністрами оборони Франції Себастьєном Лекорню, Туреччини Хулусі Акаром і Великої Британії Беном Воллесом, під час яких "висловив стурбованість у зв'язку з, нібито, можливим застосуванням Україною "брудної бомби".

Президент Володимир Зеленський вважає, що такі заяви рф свідчать про те, що росія вже все підготувала, тому світ має максимально жорстко на це відреагувати.

Очільники зовнішньополітичних відомств США, Франції та Великої Британії виступили зі спільною заявою, засудивши брехливі спроби росії звинуватити Україну в готовності застосувати "брудну бомбу" на власній території й підтвердивши непохитну підтримку України.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба офіційно запропонував МАГАТЕ направити експертів на ядерні об’єкти України, щоб спростувати брехню рф про "брудну бомбу".

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-