США не бачать ознак у білорусі, що можуть змінити хід бойових дій в Україні - Пентагон

США не бачать ознак у білорусі, що можуть змінити хід бойових дій в Україні - Пентагон

Укрінформ
Сполучені Штати наразі не спостерігають «тривожних» ознак, пов’язаних із розміщенням військ у білорусі, що можуть потенційно вплинути на розвиток ситуації на полі бою в Україні.

Про це заявив у понеділок під час брифінгу для журналістів високопоставлений представник міністерства оборони США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується білорусі, це те, за чим ми, звісно, стежимо. Наразі у нас немає жодних ознак, які могли б змусити нас, знаєте, змінити наші погляди (на розвиток ситуації – ред.) на полі бою в її нинішньому вигляді»,- зауважив представник оборонного відомства США.

Читайте також: Залужний обговорив з верховним головнокомандувачем сил НАТО нові загрози з боку росії та білорусі

Водночас він додав, що Сполучені Штати також не спостерігають нічого в плані переміщення стратегічних літаків та інших засобів рф, здатних нести ядерну зброю, всередині росії, що могло б змінити позицію ядерного стримування США в Європі.

Як повідомлялося, напередодні військове керівництва білорусі заявило про готовність розмістити на своїй території близько 9 тисяч російських військових в контексті розгортання спільного «регіонального угруповання».

Читайте також: лукашенко проводить у білорусі приховану мобілізацію - ЗМІ

Одночасно росія оголосила про початок щорічних навчань ядерних сил під назвою «Грім». У цьому зв’язку НАТО проводить власні ядерні навчання Steadfast Noon за участю 14 країн, під час яких відбудуться тренувальні польоти бойових літаків над Бельгією, Північним морем і Британією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-