Ядерні навчання кремля не змінили рівня загрози з російського боку – Білий дім

Ядерні навчання кремля не змінили рівня загрози з російського боку – Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати уважно відстежують перебіг ядерних навчань російських сил, які розпочалися в понеділок, та наразі не спостерігають ознак, які свідчили би про готовність рф застосувати ядерну зброю у війні проти України.

Про це заявив у понеділок у коментарі NPR координатор з питань стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі, передає Укрінформ.

«За нашими очікуваннями, в межах цих навчань вони (росіяни – ред.) пересуватимуть деякі зі своїх стратегічних активів. Проте ми не бачимо ознак, що в рамках цих навчань або в іншому контексті президент путін прийняв рішення застосувати ядерну зброю чи зброю масового знищення в Україні», – зауважив Кірбі.

Він запевнив, що Сполучені Штати стежитимуть за перебігом подій «дуже уважно». Однак, продовжив він, за наявними ознаками зараз ці навчання проходять за таким же планом, як і в попередні роки.

Читайте також: У навчаннях НАТО із ядерного стримування візьмуть участь 14 країн

Кірбі уточнив, що проведення таких тренувань в росії заплановане на регулярній основі з метою перевірки власних ядерних можливостей.

Як повідомлялося, у понеділок росія розпочала проведення щорічних навчань ядерних сил під назвою «Грім». Водночас НАТО оголосило про початок власних ядерних навчань Steadfast Noon за участю 14 країн, під час яких відбудуться тренувальні польоти бойових літаків над Бельгією, Північним морем і Британією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-