До білорусі прибудуть близько 9 тисяч російських військових

До білорусі прибудуть близько 9 тисяч російських військових

Укрінформ
У білорусі планується розмістити близько 9 тисяч російських військовослужбовців у рамках розгортання спільного «регіонального угруповання».

Про це заявив начальник департаменту міжнародного військового співробітництва, помічник міністра оборони білорусі Валерій Ревенко у Твітері, передає Укрінформ.

«Перші ешелони з російськими військовослужбовцями, які входять до складу РГВ (регіонального угруповання військ – ред.), почали прибувати до білорусі. Передислокація триватиме кілька днів. Загальна чисельність становитиме трохи менше 9 тисяч осіб», - написав Ревенко.

Крім того, у білоруському міноборони повідомили, що до білорусі почала прибувати авіаційна складова "регіонального угруповання".

Читайте також: У білорусь прибули перші ешелони з російськими військовими

Як повідомлялося, цього тижня олександр лукашенко заявив, що білорусь і росія почали розгортання "регіонального угруповання" союзної держави. Він обґрунтував це нібито «підготовкою нападу з боку України та країн НАТО». За словами лкашенка, до білорусі мають прибути тисячі російських військових.

Євросоюз закликав білорусь припинити дозвіл на використання власної території як пускового майданчика для російських ракет і застерігає від створення "російсько-білоруського угруповання військ", оскільки такий крок спрямований на ескалацію агресії й не залишиться без відповіді з боку ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-