В ООН закликали росію надати Червоному Хресту доступ до всіх військовополонених

В ООН закликали росію надати Червоному Хресту доступ до всіх військовополонених

Укрінформ
В Організації Об'єднаних Націй закликали росію надати доступ Міжнародному комітету Червоного Хреста до всіх військових, що перебувають у російському полоні.

Про це йдеться у заяві речника генерального секретаря ООН Стефана Дюжарріка, передає Укрінформ.

«Генеральний секретар (ООН – ред.) знову звертається до росії з проханням надати Міжнародному комітету Червоного Хреста повний доступ до всіх військовополонених відповідно до міжнародного гуманітарного права, включаючи Третю Женевську конвенцію», – зазначив Дюжаррік.

Читайте також: Червоний Хрест не призупиняв діяльність в Україні і працює у посиленому режимі

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент Зеленський закликав Міжнародний Комітет Червоного Хреста діяти потужніше і тиснути на росію задля доступу до українських полонених.

«Не можемо ми, українці, битися за те, щоб Червоний Хрест знайшов можливість (доступу до полонених - ред). Червоний Хрест повинен битися, тому що це їхня робота, тому що вони отримують за це гроші, тому що на них дивиться весь світ, вони повинні тиснути на росію, щоб туди доїхати», - сказав глава держави.

Читайте також: Єрмак вимагає до 17 жовтня направити місію Червоного Хреста до колонії в Оленівці

Після цього МКЧХ заявили, що «поділяють розчарування щодо відсутності доступу до всіх військовополонених, які утримуються в рамках міжнародного збройного конфлікту між росією та Україною». Також організація закликала забезпечити негайний доступ до всіх військовополонених після критики їхньої роботи з боку Президента України Володимира Зеленського.

Читайте також: В ООН пояснили, чому місія із розслідування теракту досі не поїхала до Оленівки

У ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії №210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області у будівлі, де утримували українських військовополонених, стався потужний вибух. За даними російської сторони, загинули близько 50 українських захисників, ще понад 70 – отримали тяжкі поранення.

На території Оленівки перебувають українські військові, які під гарантії міжнародних організацій вийшли з оточеної «Азовсталі» у Маріуполі, щоб у подальшому їх могли обміняти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-