Данілов спростував фейк, що за два дні рф пошкодила близько 30% енергетичної інфраструктури України

Данілов спростував фейк, що за два дні рф пошкодила близько 30% енергетичної інфраструктури України

Укрінформ
Попереду - одна з найскладніших зим через те, що ворог планує знищувати нашу інфраструктуру - енергетичну галузь, газогони.

Про це сказав Секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю радіо НВ, передає Укрінформ.

«Це буде одна з найскладніших зим, які нам треба пережити. У ворога стоїть в планах знищення нашої критичної інфраструктури. Йдеться не лише про енергетичну галузь, про електрику. Йдеться і про газогони», — зазначив Данілов.

Також секретар РНБО вважає, що кремль може вчиняти злочини на території росії, аби звинувачувати Україну:

«Ми не виключаємо, що рф може вдатися до звичних для себе акцій на території своєї країни по своїй газотранспортній системі для того, щоб у цьому звинуватити нашу країну», - сказав Данілов.

Водночас він спростував повідомлення про те, що за два дні обстрілів російські ракети та дрони-камікадзе начебто пошкодили близько 30% енергетичної інфраструктури України.

«Приведено вже до ладу все, що можна було привести. І не треба лякати населення, що у нас нібито 30% енергетичної потужності відсутнє. Це не відповідає дійсності", - сказав Данілов і додав, що "ми готувалися заздалегідь до всіх цих процесів, розуміємо, що відбувається в цій царині, не треба лякати людей».

Читайте також: Данілов: Мета ракетних обстрілів рф – посіяти паніку серед українців

Як повідомляв Укрінформ, зранку 10 жовтня росія здійснила масовану ракетну атаку по території України, унаслідок якої загинули 19 людей, понад 100 дістали поранення. Внаслідок обстрілів постраждали об'єкти критичної інфраструктури, в окремих областях виникли перебої з електропостачанням та мобільним зв'язком. У наступні дні росія продовжила ракетні обстріли України.

Читайте також: Шмигаль закликає українців підготуватися до важкої зими

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що внаслідок ракетних обстрілів за три дні пошкоджені понад 200 різних об'єктів, у тому числі 28 об’єктів енергетичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-