Данілов: Мета ракетних обстрілів рф – посіяти паніку серед українців

Данілов: Мета ракетних обстрілів рф – посіяти паніку серед українців

Укрінформ
російські загарбники завдали пошкоджень 11 об’єктам критичної інфраструктури на території України, однак ситуація найближчим часом стабілізується. Наразі головна мета ворога – це дестабілізація внутрішньої ситуації в державі та паніка серед українців.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив Секретар РНБО Олексій Данілов.

«На сьогоднішній день завдали пошкоджень 11 об’єктам критичної інфраструктури, в деяких регіонах вони є вкрай чутливими. Це перш за все мова йде про Львівську область, але я більш ніж впевнений, що ситуація стабілізується, і все стане на свої місця. Треба трошечки потерпіти, тому що у росіян завдання номер один – це дестабілізація нашої внутрішньої ситуації для того, щоб у нас була паніка, щоб наші люди злякалися, для того, щоб вони побігли на кордони тощо. Це завдання номер один – дестабілізація нашої країни. Ми це не можемо з вами допустити ні за яких обставин», - заявив Данілов.

Він подякував всім громадянам за витримку та закликав не викладати відео і фото потраплянь ворожих ракет, оскільки російська пропаганда використовує це для тиражування фейків про панічні настрої українців.

«Ми не маємо права їм в цьому допомагати», - закликав Данілов.

Читайте також: Зеленський поінформував генсекретаря ООН про масштаби та наслідки чергової атаки росіян

Як повідомляв Укрінформ, зранку 10 жовтня росія розпочала масовану ракетну атаку по України. Загалом загарбники випустили вже 84 ракети, з них 43 знищено силами української ППО.

Станом на 12.30 ракети рф влучили в інфраструктурні об'єкти восьми областей. Відомо про вісьмох загиблих і 36 поранених.

Станом на 17.00 відомо про 11 загиблих та майже 90 поранених. Також було пошкоджено близько 70 об'єктів, з яких 29 - об'єкти критичної інфраструктури.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що російська федерація під час масованого ракетного удару по УкраЇні використала 84 крилатих ракети, 24 безпілотних літальних апарати, з них 13 - іранські "Шахід-136". ЗСУ знищила 56 цілей. Серед них 43 крилатих ракети та 13 БПЛА ( з них 10 типу "камікадзе").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-