росія за три дні пошкодила 28 об'єктів енергетичної інфраструктури – Шмигаль

росія за три дні пошкодила 28 об'єктів енергетичної інфраструктури – Шмигаль

Укрінформ
росія ракетними обстрілами за три дні пошкодила в Україні більше двохсот різних об'єктів, у тому числі 28 об’єктів енергетичної інфраструктури.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, повідомляє Укрінформ.

«Три дні поспіль ворог завдає ракетні удари, а також застосовує дрони-камікадзе проти нашої цивільної та енергетичної інфраструктури. Тільки цієї доби вже було 8 обстрілів у трьох регіонах України. Всього за останні три дні зафіксовано 128 обстрілів. Як наслідок, було пошкоджено більше двохсот різних об'єктів, у тому числі 28 об’єктів енергетичної інфраструктури», - сказав Шмигаль.

За його словами, удари ворог завдав як по генерації, так і по розподілу електроенергії. «російські терористичні війська випустили по українських містах понад сотню ракет і дронів, але завдяки неймовірній роботі нашої протиповітряної оборони вдалося уникнути критичних пошкоджень.

Українська енергосистема функціонує в нормальному режимі», - підкреслив прем’єр.

Читайте також: Шмигаль закликає українців підготуватися до важкої зими

Як повідомляв Укрінформ, зранку 10 жовтня росія здійснила масовану ракетну атаку по території України, унаслідок якої загинуло 19 осіб, понад сто осіб отримали поранення. Постраждали обʼєкти критичної інфраструктури в столиці та інших регіонах. У вівторок та середу росія продовжила ракетні обстріли України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-