Єрмак обговорив із головою оборонного комітету Бундестагу посилення допомоги Україні

Єрмак обговорив із головою оборонного комітету Бундестагу посилення допомоги Україні

Фото
Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорив із головою комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн необхідність максимально жорсткої міжнародної реакції на незаконні спроби росії анексувати українські території, а також посилення оборонної допомоги Україні з боку Німеччини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОП.

Зазначається, що Єрмак поінформував главу комітету Бундестагу про ситуацію на фронті та подякував за рішучу підтримку України в умовах російської агресії.

"Важливим стало різке засудження головою оборонного комітету Бундестагу цинічного російського фарсу з псевдореферендумами та рішеннями про спроби приєднання територій України, які є нікчемними з міжнародно-правового погляду та не матимуть жодного впливу на повне відновлення територіальної цілісності нашої держави", — зауважили в ОП.

Читайте також: В ОП розповіли, коли планують повноцінно запустити Фонд відновлення України

Під час зустрічі сторони відзначили схвалення Євросоюзом восьмого пакета санкцій і погодилися з необхідністю нарощування санкційного тиску на росію, а також її повної міжнародної ізоляції.

Співрозмовники предметно зупинилися на оборонній взаємодії України та Німеччини. Єрмак подякував представниці Бундестагу за чітку позицію на користь надання Україні важкого озброєння, включно з бойовими машинами піхоти Murder і танками Leopard, задля зміцнення потенціалу ЗСУ у протистоянні повномасштабному російському вторгненню, а також систем протиповітряної оборони для захисту від ракетного терору рф.

Читайте також: Резніков зустрівся з головою оборонного комітету Бундестагу

Сторони констатували, що "з метою реалізації своїх реваншистських планів у Європі та світі росія використовує всі можливі інструменти, вдаючись до енергетичного, ядерного, радіаційного та інших форм шантажу". Як приклад було наведене збройне захоплення та спроба привласнення росією Запорізької АЕС, що загрожує катастрофою планетарного масштабу.

Керівник ОП і голова комітету Бундестагу також відзначили важливість належного виконання експортної зернової ініціативи та необхідність її продовження попри перешкоди з боку росії.

Під час зустрічі відбувся обмін думками щодо планованих важливих заходів міжнародно-правового характеру, а також ініціатив України в Організації Об'єднаних Націй.

Співрозмовники обговорили й питання практичних механізмів міжпарламентської співпраці України та Німеччини, зокрема по лінії оборонних комітетів.

Читайте також: Корнієнко зустрівся з головою оборонного комітету Бундестагу - говорили про безпеку Європи

Штрак-Ціммерманн зазначила, що в Німеччині Україну підтримує понад 80% населення, та висловила переконання у збереженні такого високого рівня солідарності з українцями.

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня Штрак-Ціммерманн прибула до Києва із дводенним візитом, у межах якого заплановані переговори щодо подальших поставок зброї.

Цей її візит став другим від початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-