Корнієнко зустрівся з головою оборонного комітету Бундестагу - говорили про безпеку Європи

Корнієнко зустрівся з головою оборонного комітету Бундестагу - говорили про безпеку Європи

Фото
Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко зустрівся з Головою комітету Бундестагу з питань оборони Марією-Агнес Штрак-Ціммерманн.

Про це інформуєпресслужба Верховної Ради України, передає Укрінформ.

Корнієнко подякував німецькому народу вдячність за сталу позицію щодо російських псевдореферендумів на українських територіях, відзначивши велику роль Бундестагу та безпосередньо членів комітету оборони.

«Для нас важлива і ваша особиста позиція, і позиція всієї Німеччини щодо повної підтримки України впродовж усіх семи місяців з початку вторгнення»,— зазначив перший віцеспікер.

Сторони обговорили перспективи співпраці у важливих для України сферах, зокрема, йшлося про військову допомогу, євроінтеграційну підтримку та пропозиції співробітництва над спільною безпекою Європи.

Читайте також: Резніков зустрівся з головою оборонного комітету Бундестагу

«Для нас дуже важливо нарощувати військовий потенціал для формування нашої оборони, ведення відповідних військових дій. Також сподіваємося на подальшу співпрацю у підтримці євроінтеграційних прагнень України. Німеччина — одна з найбільших країн, яка підтримала нас в секторальних реформах на цьому шляху, зокрема, децентралізації та втіленні антикорупційної реформи»,— підкреслив Корнієнко, додавши, що у ВР напрацьовуються механізми співпраці між комітетами для предметних законодавчих рішень по лінії кожного з них.

Своєю чергою голова комітету Бундестагу з питань оборони Марія-Агнес Штрак-Ціммерманн у захваті від того, що український парламент продовжує працювати у воєнних умовах.

Вона запевнила у підтримці німецьким парламентом євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України.

Читайте також: Глава Бундесверу відвідала Україну і пообіцяла швидку поставку засобів ППО

«Україна вже зараз є частиною європейської спільноти, вона повинна стати частиною ЄС. Понад 80% німців, незважаючи на всі труднощі, підтримують Україну. І це потрібно продовжувати»,— підкреслила Штрак-Ціммерманн.

На запрошення Корнієнка представники Бундестагу взяли участь у пленарному засіданні ВР.

Як повідомлялося, голова Комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Аґнес Штрак-Ціммерманн прибула 6 жовтня в Київ з дводенним візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-