Резніков зустрівся з головою оборонного комітету Бундестагу

Резніков зустрівся з головою оборонного комітету Бундестагу

Оновлено
Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков зустрівся з головою Комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Аґнес Штрак-Ціммерманн.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство оборони України повідомило у Телеграмі з посиланням на свого очільника.

«Мав теплу та дружню розмову з нашим партнером з Бундестагу Марі-Аґнес Штрак-Ціммерманн, головою комітету з питань оборони. Я з нетерпінням чекаю на продуктивну дискусію, яка принесе практичні результати, включаючи зобов’язання щодо зміцнення українського ППО», – зазначив Резніков.

Читайте також: Вас зроблять винними у всіх прорахунках: Резніков звернувся до російських військових

Згодом Міністерство оборони України повідомило, що Олексій Резніков під час зустрічі із делегацією Федеративної Республіки Німеччина на чолі з головою комітету з питань оборони Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерман подякував парламентарям і народу Німеччини за політичну підтримку та практичну допомогу в питаннях постачання необхідного озброєння та іншої матеріально-технічної допомоги українським Збройним силам.

За його словами, між Україною та Німеччиною склалася позитивна динаміка розвитку двосторонніх відносин в оборонній сфері.

"Є дієвий та ефективний діалог з моєю колегою і федеральним міністром оборони Німеччини Крістін Ламбрехт. Маємо напрацювання в системі постачання озброєння та в організації підготовки українських військовослужбовців. Ми налаштовані на подальшу співпрацю з Німеччиною", – зазначив міністр.

Читайте також: Резніков каже, що ядерний потенціал росії закінчився у 1997 році

Окремо він подякував представникам Німеччини, які "реально думають і роблять все для перемоги України і, як результат, для безпеки Європи". Водночас глава Міноборони зауважив, що не всі політики розуміють реалії, у яких опинився цивілізований світ через агресію росії, і яким чином дії агресора впливають на безпеку в регіоні.

Під час зустрічі Резніков поінформував іноземних гостей про поточну ситуацію й успіхи Збройних сил України на фронті та наголосив, що наступні місяці будуть вирішальними у плані розвитку подій на полі бою.

"Нам важливо зберегти позитивну динаміку ведення подальших контрнаступальних дій. Ми зацікавлені в артилерійських системах, системах протиповітряної оборони для захисту критичної інфраструктури, бойових броньованих машинах і танках. Ця зброя зміцнила б наше військо", – наголосив він.

Читайте також: Оголошена «могилізація» призведе до зміни нинішнього режиму в рф – Резніков

Штрак-Ціммерман зі свого боку висловила готовність підтримувати Україну на політичному рівні. Представники німецької делегації висловили свою солідарність з українським народом та запевнили в подальшій підтримці України.

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня Штрак-Ціммерманн прибула до Києва із дводенним візитом, у межах якого заплановані переговори щодо подальших поставок зброї.

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня Штрак-Ціммерманн прибула до Києва із дводенним візитом, у межах якого заплановані переговори щодо подальших поставок зброї. Також вона планує дізнатися, які німецькі танки потрібні Україні і таким чином посилити тиск на канцлера ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-