Резніков каже, що ядерний потенціал росії закінчився у 1997 році

Резніков каже, що ядерний потенціал росії закінчився у 1997 році

Укрінформ
Не можна сказати, що ризику застосування росією тактичної ядерної зброї не існує, однак лідери провідних країн світу попередили рф про руйнівні наслідки для неї. Окрім того, ніхто не знає, в якому стані зараз ця зброя.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Forbs-Україна повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, коментуючи тему застосування росією тактичної ядерної зброї.

«Не можна сказати, що ризику не існує, але він значно менший, ніж будь-що. Це говорять і наші іноземні партнери, і США, і Велика Британія. Мало того, ми отримали чіткі сигнали від наших партнерів із Білого дому, що вони відправили досить жорсткі сигнали в кремль, що застосування ними ядерної зброї призведе до останнього руйнівного наслідку для росії», - зазначив Резніков.

Міністр нагадав і про технічний стан ядерної зброї росії.

«Весь її ядерний потенціал закінчився у 1997 році. А коли вони останній раз проводили випробовування ядерної зброї? У кінці 1990-х років у Казахстані на відповідному полігоні. Де вони будуть її застосовувати? На лінії фронту, щоб знищити не тільки українські, але й свої підрозділи? Чорне море? Там три натівські країни», - наголосив очільник оборонного відомства.

Він також вважає, що після Маріуполя й Бучі та ракетних обстрілів українців уже не залякати ядерною зброєю.

«Ми кажемо всім партнерам: перестаньте боятися росію. Це не друга армія світу, це жебраки, мародери та гвалтівники. Це тюрма, яка напала на Україну», - відзначив міністр оборони.

Читайте також: Українській армії вистачає людей, а оборонпром нарощує виготовлення зброї - Резніков

Як повідомляв Укрінформ, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО серйозно сприймає ядерну риторику кремля та проводить уважний моніторинг за діями росії, але Альянс не дозволить росії шантажувати себе ядерною зброєю. росія має зрозуміти, що ядерна війна ніколи не може завершитися перемогою, і вона ніколи не має вестися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-