Українській армії вистачає людей, а оборонпром нарощує виготовлення зброї - Резніков

Українській армії вистачає людей, а оборонпром нарощує виготовлення зброї - Резніков

Укрінформ
Українській армії вистачає людей, а український оборонпром нарощує обсяги виготовлення і зброї, і набоїв.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Forbs-Україна повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, відповідаючи на питання, чи вистачає Україні людей, техніки, зброї.

«Я б сказав так: людей вистачає. Але коли в тебе йде війна, тобі завжди чогось не вистачає. Тому я просто хочу сказати, що були періоди цієї війни, коли з обох сторін за добу вилітало близько 100 000 артилерійських снарядів та ракет. Тобто інтенсивність ведення війни шалена, а значить, у нас постійна необхідність поповнення арсеналів. І звісно, що ми це все обговорюємо з партнерами та отримуємо необхідне за контрактами та МТД. Ми також нарощуємо обсяги виготовлення і зброї, і набоїв в Україні», - повідомив Резніков.

Він нагадав, що оборонпрому належать відомі флагмани підприємств, які виготовляють комплекси типу «Стугн» та «Корсарів». Зокрема, українські військові навчилися збивати «Стугнами» російський вертоліт К-52, який називають літаючим танком, розповів міністр. Також усім добре відомий комплекс «Нептун», яким потопили крейсер «Москва». Тобто є багато державних підприємств, а також приватних компаній, які виготовляють і бронетехніку, і артилерійські системи, є підприємства, які виготовляють стрілецьку та снайперську зброю.

Резніков спростував інформацію російських ЗМІ, що зс рф розбомбили виробників «Стугн» та «Нептунів».

Також міністр повідомив, що, окрім зброї, українські підприємства в пʼять разів збільшили виготовлення бронежилетів та шоломів.

Читайте також: ЗСУ просуваються вперед: Резніков показав результати осіннього наступу

«На початку лютого на складах не було майже нічого, і в першу чергу ми забезпечували наших військових бронежилетами та шоломами завдяки МТД та волонтерським зусиллям. Але за ці місяці ми наростили саме контрактними зусиллями і поставили в ЗС тільки за контрактами 500 0000 бронежилетів та шоломів», - зазначив Резніков.

Читайте також: Резніков про новий оборонний пакет: Допоможе ще ефективніше звільняти нашу землю

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня президент росії володимир путін оголосив мобілізацію, після чого активісти та опозиціонери почали закликати влаштовувати акції протесту. Міністр оборони рф Сергій Шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів. 30 вересня президент росії володимир путін підписав документи про "приєднання" до складу рф маріонеткових утворень «днр», «лнр», а також захоплених російською армією територій Херсонської та Запорізької областей України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-