Державі-порушниці міжнародного права не місце у глобальній спільноті - Зеленський

Державі-порушниці міжнародного права не місце у глобальній спільноті - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що росія зробила помилку, пішовши війною проти України, і державі-порушниці міжнародного права не місце у глобальній спільноті.

Про це Глава держави заявив у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

«Тривають жорсткі бойові дії на багатьох ділянках фронту. Але перспектива цих бойових дій залишається очевидною – дедалі більше окупантів намагаються втекти, дедалі більше втрат зазнає ворожа армія, дедалі більше розуміння того, що росія зробила помилку, пішовши війною проти України. Звичайно, там є багато фанатиків. Тих, хто ніколи не визнає очевидну річ, що це безглузда війна для росії, у якій росія не може перемогти. Бо неможливо перемогти народ, який зберігає єдність і знає, за що воює», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Є нові звільнені населені пункти в кількох областях

Він додав, що ніхто з тих, кого зараз у рф відправляють на війну після злочинної мобілізації, не зможе пояснити: а навіщо це йому особисто? Чому він повинен ризикувати своїм життям?

«Ми бачимо вже зараз серед загиблих окупантів і тих, хто був забраний просто тиждень чи два тому. Людей не готували до бойових дій, у них немає жодного досвіду, щоб воювати на такій війні. Але російському командуванню просто потрібні якісь люди – і будь-які, щоб поставити їх на місце загиблих. А коли й ці нові загинуть, відправлять ще людей. Так воює росія. Так вона і програє», - сказав Президент України.

Читайте також: Зеленський: Ми зробимо все, щоб українці, які ще перебувають у полоні, зустрілися з рідними

При цьому він зазначив, що росії не допоможуть псевдореферендуми та оголошення про анексії, як і розмови про вигадані ними кордони, які намальовані незрозуміло де.

«Є чіткий і міжнародно визнаний кордон України. Є життя, яке ми повинні захистити. Є безпека, яку ми маємо відновити. І все це буде. Все це ми робимо», - підкреслив глава держави.

Також він навів приклад про відсторонення рф від світових процесів та подальшого її перетворення у вигнанця.

«Сьогодні росію остаточно відсторонили від ухвалення рішень у світовій авіації. Не буде більше представників держави-терориста в керівному органі – раді Міжнародної організації цивільної авіації. Це дуже вагома світова інституція, яка є спеціалізованою установою ООН, і це дуже промовистий сигнал усім іншим міжнародним організаціям», - зауважив Зеленський.

Читайте також: Коли на території повертається український прапор, про фарс з анексіями ніхто не згадує - Зеленський

На його думку, державу, яка порушила стільки норм міжнародного права, не можна зберігати в будь-яких міжнародних організаціях як нібито нормального учасника. Відтак, росії не місце в глобальній спільноті.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський заявив, що Україна цінує людей, допомагає всім, хто потребує допомоги і зробить все, щоб українці, які ще перебувають у російському полоні, зустрілися з рідними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-